måndag, mars 09, 2009

Jag stör mig på folk som måste ta allt på allvar och som måste förstöra skämt med sin dumhet. Som tex i lördags, då var jag på middag och efter maten bjöds det på lite olika likörer och annat som jag tackade nej till. Tjejen bredvid mig tackade också nej eftersom hon körde men sa:
- Nästa gång!

Och då ville jag inte vara sämre utan sa:
- Jag kommer tillbaks den 2 augusti!

Då säger hon på andra sidan om mig:
- Men du ska väl amma också?

Ja jo det är sant. Dumt av mig, att jag inte tänkte på det, för om jag INTE skulle amma så hade jag stuckit iväg ut och supit dagen efter jag fött barn.

En annan sak som irriterar mig just nu är när folk säger till mig:
- Nej men så SKA/KAN du INTE göra.

Och det är alltid när man pratar om bebisar, barn, uppfostran eller andra planer som rör bebisen. Och det kommer alltid från de som själva har barn och det gäller alltid de saker som inte är exakt som de själva gjort när de fick barn eller skulle ha barn.

Som att jag vill att pojken ska ha långt hår.
- Nej men vänta med det ett tag så han slipper få hår i munnen och yada yada yada.

Hur ofta säger folk till föräldrar till små flickor att de ska snagga sina döttrar så de slipper få hår i munnen? Det är bara för att det är en pojke och att de själva tycker att pojkar inte ska ha långt hår.

Jag tar gärna emot tips av folk som vet vad de pratar om och som gjort misstag de ångrar eller så, men bara om det är just tips och råd. Jag behöver dock inte höra vad jag ska och inte ska göra.

8 kommentarer:

LolitaRegina sa...

BRA SAGT! som vanligt med andra ord :)

Anonym sa...

Det är ditt och Kalles barn och det är ni som ska uppfostra det och andra ska bara hålla tyst. Ni kommer ju självklart göra ett kanonjobb.

Anonym sa...

Jag ska vara ärlig, jag kanske inte håller med dig om allting jag heller. Som t ex. ditt val av barn kläder. Men jag respekterar ju dig och Kalle. Det är erat barn, eran stil osv, något som jag egentligen inte har en befogenhet att säga nånting om, inte någon annan för den delen heller..
Jag vill samtidigt poängtera att jag tycker det är mycket kul att det finns fler än bara jag som tänker utanför ramarna och så.. Jag menar jag har alltid tyckt att alla mina (förhoppningsvis kommande) barn ska ha långt hår oavsett kön bara för att de senare när de blir äldre själv ska kunna besluta om de vill snagga av sig det eller inte...
Hur som; grattis till din kommande bäbis och jag menar vad jag säger när jag tror att du kommer bli en underbart bra mamma ;)
Kram

Anonym sa...

ja, varför i helvete blir folk så jävla upprörda när det är ens bebisar man pratar om? en gång sa jag att jag aldrig skulle låta mina barn kolla på pokémon med tanke på att man får adhd man bara hör namnet. jag tyckte att det lät tillräckligt ironiskt oavsätt tonfall men personen jämte mig var tvungen att säga - ' JAHA, men vad gör du om ditt barn blir mobbat på dagis om den inte får kolla på pokémon, VA? '.

och den där grejen med att sitt barn ska ha långt hår verkar uppröra många, t.ex - ' men tänk om folk tror att din son är en tjej bara för han har långt hår. ' fast den bästa är helt klart: - ' men vad ska du göra om din son inte vill ha långt hår? '

herregud, tvinga honom såklart!? vad fan tror dom liksom.

Mirja sa...

helt rätt Linnéa, jättebra sagt! Alla andra kan skita i hur ni gör och lita på att ni fixar det! jag är stensäker på att ni kommer bli grymma föräldrar!

Anonym sa...

Det är skitjobbigt att få allt för mycket tips och "goda råd". Ibland vill man ha dem, men ibland inte! Jag är för egen del jättetrött på en del synpunkter och råd man får. Vill jag ha dem så ber jag om dem!

Jättetöntigt det där du hört om långt hår och pojkar. Håller med dig fullständigt! Varför ska en pojke med långt hår få det i munnen och trassla in sig, om inte en flicka får det?

Anonym sa...

Hahahahaha, "så han slipper få hår i munnen". Kul om man hade en flicka och super-snaggade henne hela tiden, vilka reaktioner man skulle få! "Ja, men det är ju bara för att hon inte ska få hår i munnen." Idiotiskt! Klart att killen ska ha långt hår om ni/han vill det. :D

Anonym sa...

hejsan, var det okej att jag länkade till din blogg från min egen. Jag har läst din blogg länge och har tidigare fått länka till din blogg.

Jag är glad för din skull ang bebben.
Du kommer bli en hejdundrans mamma !
Ta hand om dig

ps din gravidmage är jättesöt :)