tisdag, december 01, 2009

Vad har ni för förhållande till era namn? Tycker ni om ert namn? Hur var det när ni var yngre? Vad skulle ni vilja heta om ni skulle heta något annat?

När jag var liten var det jag och alla gamla tanter som hette Linnéa och jag tyckte inte speciellt mycket om mitt namn. Som tur var fanns det en till tjej som hette det och hon och jag hamnade i samma klass i ettan och följdes åt ända upp i högstadiet. Jag ville mycket hellre heta Emma eller Elisabeth som är mina andranamn men allra helst ville jag nog heta Malin. Jag hatade att presentera mig när jag ringde någonstans för jag var så nervös och då stakade jag mig ofta när jag sa mitt krångliga namn eller så sa jag det så fort så folk hörde fel.

Nu tycker jag mitt namn är jättefint och jag är glad att jag inte var en av Annikorna eller Mariorna utan fick ett ovanligt namn. Någon gång på 90-talet blev Linnéa trendigt och har väl legat på topplistorna rätt länge. Lustigt att det kan vända så.

5 kommentarer:

Jenny Shima sa...

Jag tyckte inte om mitt förstanamn för det var så vanligt, mitt andranamn är ju ganska ovanligt så det var inte heller så kul under en period. Nu gillar jag att mina båda namn funktar internationellt och de ligger rätt bra i munnen.
Jag ville helst heta Rebecka som jag tycker är ett jättefint namn, tyvärr tycker inte min sambo det så om vi får en dotter i framtiden så kommer hon inte få det som förstanamn.

MiaMaria sa...

Jag gillade inte mitt namn alls när jag var liten. Man kan inte rimma på Ninni och jag fick aldrig något smeknamn eftersom mitt namn lät som ett smeknamn. Inte så kul på lågstadiet heller när man skulle säga sitt namn baklänges och det bara blev Innin. Men idag är jag glad och stolt över mitt namn. Även om folk frågar vad jag heter på riktigt. Trivs med ett namn som inte så många har. Det enda negativa nuförtiden är att när jag presenterar mig så börjar folk nynna på dagens boktips programmets intro http://www.youtube.com/watch?v=37nK8oBk5l4&feature=related

MiaMaria sa...

Förresten, glömde säga att Ninni är ett släkt namn, min gammalmormor hette Ninni och min mormor, mamma och moster heter Ninni i andra namn. Om jag någon gång får en dotter så kommer hon att få heta Ninni i andra namn.

Intervjuade Mikael och han gillar inte sitt namn. Vi pratar ofta skit om hans namn för man kan inte uttala det. I skåne säger man Mikal och uppåt säger de Mikel. Men han har nästan aldrig blivit kallad för sitt förnamn. Fast värre är det med alla som man inte känner som börjar kalla honom Micke. Ser man inte på långa håll att han iaf inte är en Micke??!!!!

Linnéa sa...

ninni: han är en Micke från mullsjö! ;)

Anonym sa...

Jag Gillar att vara en av Mariorna!!Gillar mitt namn fast när jag gick i mellanstadiet ville jag hete Therese!!!Fin blogg, du skriver bra!!//Maria