tisdag, december 15, 2009

När jag var ute hos kaninerna för en timme sen så var det vitt ute men snön var ganska blöt. Det är någon plusgrad men blåser svinkallt. Hoppas det blir kallt så snön ligger kvar! Om den gör det ska Nemo få inviga sin vinteroverall och leka lite.

Jag var verkligen helt okunnig om ALLT som hade med bebisar att göra när jag fick Nemo. Jag hade aldrig bytt en blöja, jag har hållit (hållt?) två bebisar i mitt liv, aldrig umgåtts med bebisar eller ens gillat bebisar speciellt mycket. Och hur gamla barn är genom att se hur stora de är, var och är fortfarande något jag absolut inte kan avgöra. Jag fick en vinteroverall med en tidning när Nemo var nyfödd eller om det var precis innan han föddes och jag tyckte den var så sjukt stor och tänkte att den kan han nog ha nästa vinter när han är ett år. Idag tog jag fram den och tittade och det visade sig att den är mindre än den vinteroverallen vi köpt som han ska ha nu. Bra koll?

Och förra julen var jag och Marika på McDonalds i Mora och jag var nygravid och vi pratade om hur lite jag kan. Marika är rätt bra på bebisar så hon frågade mig hur gammal jag trodde ett barn var och pekade på en unge.
- Jaaa, en tre-fyra månader, sa jag.
- Linnéa, den sitter själv i en stol och äter mat!

Stackars Nemo, han är verkligen en övningsbebis.

2 kommentarer:

Jenny Shima sa...

Jag känner igen mig fast jag har ett värre utgångsläge för min mamma jobbade som dagbarnvårdare och man kan ju tycka att något skulle ha fastnat. Den första tiden hade jag knappt ingen aning om vad jag skulle göra men det har ju tagit sig. Jag tycker fortfarande att det är svårt att veta exakt hur mycket jag ska ta på honom innan vi går ut.

Matilda sa...

Nja, inte så synd tycker jag, alla första bebisar är ju övningsbebisar =)