måndag, april 13, 2009

Nu är jag i vecka 25 och börjar känna mig riktigt gravid och tung. Ont i revbenen och ryggen hade jag igår men halsbrännan kände jag inte av förrän framåt kvällen och i lördags kände jag inte av den alls. Kalle har lyckats pricka in och känna sparkar utanpå magen äntligen och igår såg jag hur HELA magen rörde sig när Nemo rullade runt där inne. Fatta hur sjukt det såg ut då! På onsdag ska vi till barnmorskan igen och sen kommer besöken ligga ganska tätt.


I vecka 25 är medelkroppslängden 33 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 800 gr. Huvudets omkrets är 23 cm. Överlevnaden hos mycket för tidigt födda barn, det vill säga under 28 fullgångna veckor har förbättrats radikalt under de senaste åren. Idag räknar man med att gränsen för att barnet ska kunna överleva utanför livmodern ligger mellan 22-23 fullgångna veckor. Därefter ökar chansen för barnet att överleva för varje dag och dramatiskt från vecka till vecka.

Helt sjukt att Nemo skulle ha god chans att överleva om han föddes redan nu. Usch vad hemskt det skulle vara, och hur skulle det gå? Jag är inte redo på 100 år känns det som och nojjar redan över att det snart bara är 100 dagar kvar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk då på mig, är i vecka 29 nu och bara 11 veckor kvar. Fattar inte hur fort det går.
Har du gjort glukosbelastningen än? Ska göra det imorgon *blä* inget man ser fram emot.
Kram Maria

äppelblomman sa...

Du kommer att bli en superbra mamma!! Det kommer liksom av sig själv!!!Kram