söndag, april 05, 2009

Det har verkligen varit en underbar helg med sol, god mat och gott sällskap. Idag kom Ninni, Mikael och Mikaels kusin Caroline hit och vi åt en god brunch och sen fick jag en fantastisk massage av Ninni och efteråt låg jag på hennes spikmatta ett bra tag. Och som jag misstänkte var det definitivt min grej. Först stacks det i ryggen, sen blev jag helt varm och efter ett tag var det bara otroligt behagligt. Efteråt kände jag mig så avslappnad och mjuk i ryggen. Vi fick även två fina presenter, en svart body med gitarrer på och en söt sån där dräkt man drar ihop vid fötterna, mörkt turkos med fiskar. Jag älskar att få presenter som passar en klockrent, då känns det som att den man får den av känner en och verkligen tänkt till.

Ninni och Mikael hade varit ute på barnvagnskoll och hade med sig lite kataloger till oss och den vagn som jag spanat på och tyckt var finast var samma modell som de själva ska köpa och som är den bästa vagnen om man vill den ska vara smidig i lite mer terräng. Vi vill ju kunna gå i skogen med den och på grusvägar utan att det ska bli jobbigt.



Så nu gäller det bara att hitta en fin lila Brio Happy till ett bra pris. att hitta just den färgen på Blocket tror jag kan bli svårt men den finns ny i både Lund och Malmö för 4990:-. Det är ju mycket pengar men jag vill ha en bra och snygg vagn och sen sparar man ju den till nästa barn så då får det ävl kosta lite. Det känns ändå som ett bra pris om man jämför med många andra vagnar.

Och som jag skrev innan så är jag nu i vecka 24. Jag fattar inte vart tiden tagit vägen, bara 16 veckor kvar! Jag mår oförskämt bra förutom halsbränna och ont vid revbenen på både fram- och baksidan av kroppen och lite ont i ryggen ibland. Men inget att gnälla över, lite ska det väl kännas när allt flyttas om och en bebis växer i ens kropp.

I vecka 24 är medelkroppslängden 32 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 700 gr. Huvudets omkrets är 22,5 cm och barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

Själv så väger jag ca 77 kg och har ett midjemått på 97 cm. Det är ju för härligt. När jag var som störst innan jag gick ner i vikt så vägde jag 73 kg och hade ett midjemått på 88 cm tror jag det var. Jag vet inte exakt vad jag vägde när jag blev gravid men jag tror jag har gått upp ca 10 kg och det känns väl rätt så normalt för att vara i vecka 24.

Nu ska jag kolla på ett avsnitt av Desperate Housewifes innan jag kryper ner hos Kalle.

2 kommentarer:

Bara Lisa sa...

Asläcker vagn! Vilka färger finns det mer, vill M och N också ha lila?

Mayumi sa...

5000:- för en barnvagn?????!!!!
Herregud, måste man vara miljonär för att bli förälder i detta land??