onsdag, april 15, 2009

Besöket hos barnmorskan idag gick mycket bra. Hon mätte magen som låg helt normalt på kurvan och vägde mig, jag har gått upp ca 8 kg. Alla prover som jag lämnade förra gången var helt normala men jag har fortfarande lite lågt blodtryck och järnvärde. Jag fick veta att min blodgrupp är RH-negativ som är ganska ovanligt och det gör så att jag kan bilda anti-kroppar mot bebisen. Så nu blir jag kollad lite extra under graviditeten så att det inte ska hända. Bebisens blodgrupp kontrolleras efter födseln och om bebisen är Rh-positiv så kommer jag att få en spruta som ska skydda mig från att bilda antikroppar och på så sätt skyddar man sig mot komplikationer vid nästa graviditet. Ibland blir det lite jobbigt att vara så speciell hela tiden...

Vi fick lyssna på hjärtljuden igen och det är så häftigt! Det lät som galopperande hästar och det är så härligt att höra ens lilla bebis hjärta slå och höra att det faktiskt är någon därinne som mår bra och växer.

Tyvärr fanns det inget att göra åt mina smärtor vid revbenen. Det är tydligen något som trycker på och det går kanske inte över. Hon sa att om det blir outhärdligt får jag höra av mig så får vi se hur vi ska lösa det, eventuellt sjukskrivning. Men det vill jag absolut inte! Jag älskar mitt jobb och har nyss börjat och ska snart vara mammaledig, så jag vill inte vara borta ännu mer. Och jag är inte den som gnäller för lite ont, och graden av smärta jag känner är inte jättefarligt men det är jobbigt att den håller i sig konstant. Från eftermiddagen någon gång tills att jag lägger mig. Och det är sjukt jobbigt att hur jag än vrider och vänder mig så gör det bara ont ont ont. Det är frustrerande och igår hade jag lust att bara gråta, samtidigt som jag känner mig som en fånig gnällkärring. Det känns lite jobbigt att jag kanske får ha det så här fram till augusti.

Nej nu ska jag bädda sängen och sova för imorgon efter jobbet åker jag till Ängelholm och hämtar min mamma och moster på flygplatsen!

2 kommentarer:

MiaMaria sa...

Barnmorskan hävdade att mamma fått sin spruta men mamma hävdade att hon inte fått den. Svårt att jobba mot "dem som vet". Så de vägrade ge henne en spruta. Och resultatet blev jag som var jättesjuk när jag föddes.

Bara Lisa sa...

Journalföring är bra :) Superfin bild på magen! ... Jag är 0+, trodde jag var lite cool men du är ju speschall! Tur du inte är 0-, då hade du fått ligga och klara dig i en skrubb nånstans :P Nej usch, flåt.