fredag, maj 04, 2007

Lilla mamma

Jag längtar jättemycket efter min mamma just nu, pappa med såklart.
Att träffa dem har blivit ett sjukt starkt behov hos mig på senaste åren. Att åka ifrån dem blir en jättejobbig separation och jag mår så dåligt över det.

Idag började jag längta eftersom det är så fint väder. hade jag varit i Kättbo nu så hade vi grillat, druckit ett glas vin och gått med hundarna. Sen hade vi sett någon film eller pysslat med något.

Det är så konstigt för allt som min mamma gör blir så heligt på något vis.
När vi åkt hem i julas så kunde jag inte slänga en gammal smörgås bara för att hon köpt brödet.
Jag skulle aldrig köpa en fårskinnsfäll här i Malmö, men när jag köpte en i mammas affär blir det en helt annan sak.
Allt hon gör i pysselväg vill jag göra när jag kommer hem, om hon har någon ny krydda, recept eller skor så vill jag oxå ha dem.
Det låter kanske sjukt, eller väldigt mammagrisigt, men jag börjar väl inse att de inte kommer finnas för alltid.
När jag åker från kättbo så vill jag att tiden ska stanna så att jag inte missar någonting.
Jag är så ledsen för allt jag kommer missa i sommar för att jag inte får någon semester.
Kättbobygden firar 400årsjubileum i sommar och det kommer jag missa. Det kommer vara flera dagar med roliga events och grejer och jag kommer inte få vara med..:(

Jag önskar verkligen att de kommer ner i sommar en vecka eller iallafall några dagar för att hälsa på. Det skulle göra mig jättelycklig...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Du är inte alls konstig min vän!! Jag e likadan, den finns ju ingen som sin alldeles egna lilla mamma! Hon är den jag ser upp till och älskar över allt, hon är den bästa helt enkelt! Mammas famn e den trygga.. inte sant? =) FAN att jag missade Svennes fråga.. han e för ball! VARFÖR liksom? Varför frågar han sånt? intima saker.. pinsamt värre! Mysig helg tjejen, puss på dej

Conny sa...

Hej! Jag älskar att läsa din blogg. Jag vill vara säga att du har tur som har din mamma även om ni bor inte så nära. Jag har inte min mamma längre och jag saknar henne skitmycket. Jag är från Mexico och har bott i Sverige i 6 år. Det var jobbigt när hon gick bort och jag var här. Tänk att ni har varandra och det är bara några(många!) mil i mellan.
Heja på! Stor kram!
PS Tyvärr min blogg är på spanska men ...du(ni) är välkomen! :D

Conny sa...

ops! jag glömde att säga. Jag är en tjej ok? mitt namn i Mexico är en tjej namn!! Kul va? Kram igen.

Conny sa...

Kul att du kom till min blog!Tack. Ja, samma här det var den endast gång jag har ångrat mig att bo här i Sverige när min pappa ringde och sa att jag skulle köpa en biljett och åka direkt till Mexico. Men jag hann inte!! Jag är fortfarande livrädd att något mer kan hända till de andra(pappa, bröder och så vidare) Annars trivs jag skitbra här i Sverige. Kan jag länka dig i min blogg? Kram igen!
PS Hoppas att du förstå min svenska hihi

Anonym sa...

Jag tycker själv dte kan vara lite lyxigt att få snakna någon eftersom då man väl träffas blir allting kanonbra och man tar vara på varandra och den tiden man har. Att längta efter någon och sakna någon tror jag kan vara nyttigt :)

Jag vet att det iallafall är nyttigt för mig att kunna sakna mina föräldrar och sen träffa dem än att träffa dem för ofta och tröttna på deras sällskap :P

Linnéa sa...

lill-anna: de är så mysiga de små mammaorna..:) du och din mamma verkar va så kul ihop..:)
haha ja svenne.. han hade hängt upp sig på det vi pratade om på psykologin..:)
puss!!!

raur: ja det är sant, man uppskattar ju faktiskt tiden tillsammans mycket mer bär man får längta. det jobiga är att det är för långt att åka över tex en helg.. men när man väl får åka är det underbart!!!! :)