tisdag, maj 08, 2007

Hur man än vrider och vänder......

Just nu står jag i valet och kvalet.
Mitt VK-medlemsskap går ut den 12 maj och det kostar 298 kr att förnya det.
Just nu är jag innerligt trött på allt vad kaloriräkning heter, MEN jag har ju inte nått mitt mål.

Mina två alternativ är då:

1. Förlänga medlemsskapet och köra på.
2. Göra en paus, hålla vikten och göra ett nytt ryck efter midsommar.

Jag tycker inte om tanken på att pausa nu eftersom det kan vara svårt att komma igång sen igen och så känns det lite som att jag ger upp för att det är kämpigt just nu.
Å andra sidan kanske jag behöver en paus för att slippa pressen ett tag och få ny inspiration. När jag är i Kättbo i två veckor vill jag inte räkna kalorier och det kan ju vara bra att "vänja sig" vid att äta "normalt" utan att börja frossa som en galning för att jag ska passa på.
Min kropp kanske inte vill gå ner mer i vikt på det här sättet mer nu? Det kanske är träning och åter träning som gäller?
Jag är inte 100% nöjd med min kropp i dagsläget, men jag är 100% mer nöjd med den nu än jag var i januari när jag började.

Usch vad jag är kluven nu... Jag är trött på detta evinnerliga räknande och att behöva tacka ner till saker eller planera allt intag av mat och dryck i minsta detalj.
Samtidigt känner jag att jag borde kämpa tills jag nått det mål jag satt upp från början.
Decisions decisions...

Hjälp mig nu. Tips?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Skulle mer än gärna hjälpa dej men det är nog bara du som kan ta det beslutet. Jag försöker med att säga såhär, med tanke på vår täta ekonomi som studerar kan du ju vänta tills efter midsommar (eller första lönen i sommar) eftersom du redan har "tänket" inne och antagligen inte kommer kunna vräka i dig massa skit ändå! Recepten och så kan du ju redan och hålla koll på vikten någerlunda kan man utan en sida på internet! Det kan inte vara långt kvar till ditt mål? Tycker du e så fin så! =) Hoppas jag varit till liten hjälp iaf! Puss på dej

Anonym sa...

av egna erfarenheter så klarade jag ej av att ta "ett litet brejk". man tror man ska klara d men att va med i viktklubb eller liknande e nå så enormt stöd som man inte kan få av nån annan i närheten så jag tycker du ska kämpa på tills du gått ner till ditt mål. visst du kanske klarar av det utan att va medlem men tänk om du inte gör d, å så får du börja om igen. nu känner jag ju inte dig å vet inte hur viljestark du är så ja ska ju inte säga att du inte gör d, men det är bättre att ta det säkra före det osäkra, å 298kr är inte mkt me tanke på hur glad å 100% nöjd du kommer vara sen när målet är nått! nu låter d som värsta reklamen för viktklubb hehe :) men ja ville bara dela med mig mina erfarenheter! Lycka till vad du än gör!

Anonym sa...

Jag tycker att som du skrev lära sig äta "normalt" utan att behöva räkna.. Du e jätte fin som du är nu så lev ett liv utan VK.. puss o kram

Linnéa sa...

anna: ja jag e väldigt kluven.. suck, att det ska va så svårt!!!

lotti: med mitt break menar jag inte att jag ska fortsätta räkna kalorier, och absolut inte gå upp i vikt igen. någon gång måste man ju klara sig på egen hand.
men ja, kanske ska man kämpa på, eller så är en paus nyttigt för just mig. jag vet inte, är väldigt kluven...

Linnéa sa...

anna t: tack vännen, du är så sneel..:)

Anonym sa...

Kör en "nolla" då ett tag, så får du äta mer men går inte upp?! Så har du ändå kvar "coachningen".

Anonym sa...

Jag har förlängt 6 mån, för mig är det ändå mkt bättre än inget, även om jag inte stenhårt följer alltid.

Linnéa sa...

Lisa: jag kämpa på 4 veckor till! lust att joina mig? stenhårt i 4 veckor framöver, det klarar vi!

Anonym sa...

ja okej! har du också fått 3 mån extra nu? antar jag

Linnéa sa...

jaaaa nu har jag ända till 12 augusti! inte illa för att betalat i januari..:)