söndag, maj 27, 2007

KARNEVAL 2007

Gårdagen, kvällen och natten var riktigt roliga!
Kl 11.42 åkte vi till Köpenhamn för att titta på karnevalståget innan vi skulle uppträda. Tyvärr regnade det oavbrutet och de som dansade i tåget såg ganska frusna ut i sina små kreationer. En del dräkter var fantastiskt fina och det såg riktigt roligt ut. Tyvärr hann vi inte gå med i tåget eftersom vi skulle uppträda tidigt. Det var så härligt att se att det var så blandade människor i tåget, gamla och unga, män och kvinnor, barn, en tjej som var höggravid och alla var i olika färger och former.




En timme innan vi skulle dansa samlades vi och kollade in ”vår” scen som var mycket mindre än vi trott. Vi fick omorganisera showen lite och sen gjorde vi oss i ordning.
Vi fick tillgång till ett tält bredvid och där la vi upp alla kläder så vi snabbt skulle kunna byta om mellan danserna. Alla var ganska nervösa och frusna men vi bet ihop och sminkade oss med guldglitter och smorde in oss med ännu mer glitter.Första numret var afron som Renata, Jessika och Eva dansade. Det gick kanon och de var jätteduktiga.


Efter dem var det jag, Helena och Alex som dansade pagode och vid det laget började tältet fyllas på med folk och det blev snabbt fullt.
Jag gjorde en del småfel men det gjorde inget för det stora hela blev bra och det var så kul! Vi fick massor av applåder och de som tittade verkade uppskatta oss.


Efter vi dansat skyndade vi oss ut för att byta om och under tiden körde Renata, Jessika, Eva och Jeppe capoeira. Jag hann inte se något av det men det gick jättebra för dem.



Jag, Helena och Alex dansade vår andra koreografi, axén, och det gick kanon. Publiken tyckte om den och det stod folk utanför och tittade in genom ”fönstren”. Jag var nervös för fjäderbh’n men det funkade finfint.


Efter dansade Renata och Jessika rion och den var nog uppskattad av speciellt männen i tältet. De dansade i stringbikinis med massor med pärlor och det är ett lugnt och ganska sexigt uppträdande. :)


Efter rion var det dags för finalen. Först ut var det jag, Anna och Alex som dansade vår del. Efter kom Helena och Eva inskuttande med fruktmössor och sen kom Jeppe tillsammans med Renata och Jessika.
Vi körde alla varsitt solo tillsammans med Jeppe sen dansade vi runt på scenen och hade jättekul tills musiken var slut.
Vi fick massor med applåder och det var så jävla roligt. Vi gjorde ett litet extranummer där alla dansade pagode och sen var det hela över. Det gick alldeles för snabbt, det hade vart kul med en till show på kvällen.






Tyvärr missade Kalle allt utom en del av rion och finalen eftersom både bussen och tåget krånglade. Jag blev jättebesviken eftersom jag verkligen ville han skulle vara där för detta var en väldigt stor grej för mig..
Hilde och Julle var också där och tittade och det var så kul att se dem igen, det var över ett år sen sist.
Efter showen drack vi lite öl, tittade i stånden runt omkring och åt churros med glass.
Tyvärr ville det aldrig sluta regna och jag frös jättemycket eftersom jag hade så tunna kläder på mig.


Så vi tog taxi hem till Hilde och Julle som bor i tillsammans med tre andra i en jättestor lägenhet som var så mysig! De hade ett allrum med bar och där festade vi några timmar innan vi begav oss ut och satte oss på en bar ett tag.


Efter det skulle vi taxi till tåget och åka hem och eftersom vi var så många fick vi ta två bilar. Det sjuka var att jag, Jörgen och Oskars taxichaufför skjutsade oss till Kastrup och vi fattade ingenting. Men vi roade oss och lekte där några timmar. Jörgen körde mig på en sån där vagn man packar väskor på och höll på att köra ihjäl mig när han skjutsade mig rätt in en massa andra vagnar. Jag filmade samtidigt när jag åkte och att inte både jag och kameran gick sönder är ett under. Vi gjorde två andra roliga filmer och tog massa kort. Kvart över tre på natten kom äntligen tåget och vi fick åka hem.
När vi kom hem var inte Kalle hemma och jag försökte ringa honom utan att få svar. När jag vaknade imorse hade han dock kommit hem och berättad att han och Sparven hade somnat på tåget, och suttit kvar så de hade åkt tillbaks till Köpenhamn igen, haha!
Sinnessjuk kväll men det var jävligt roligt i alla fall.


10 kommentarer:

Anonym sa...

Uauuuuu vad roligt! Jag kände mig lite "hemma"... så mycket färg och glädje... underbart!!! Du var så fint!!! Stor kram. Mercedes.

Anonym sa...

WOW! Det verkade verkligen vara en superkul dag ni har haft!

Anonym sa...

ehhh det verkar som om vi skall vara glada att vi har vår Linnea kvar ;)

T sa...

Guuu så rolig helg du verkar haft.. Det där med vagnen tyckte jag va skitskoj,haha,förutom att du gjorde illa dig lite då..

Anonym sa...

vilken trevligdag ni verkar ha haft. synd på vädret : D
föresten vilken himmla mysig dialekt du har :D. hare n viss förklärlek för sån där lite uppländska. :)

Anonym sa...

höm höm "lite uppländska" va! Dalmål!

Anonym sa...

åh, du är rolig! skönt att se en sån glad människa! :)

Anonym sa...

du är så snygg! och din röst är snygg :D

Anonym sa...

Snygga bilder! Kul att höra din röst också! :)

Linnéa sa...

mercedes: tack så mycket, det hade verkligen passat dig att åka över och titta på karnevalen, vilken stämning!

raur: det var en underbar dag!!!

eve: haha ja herregud, och att jag är hel fortfarande..:)

ullis: haha visst var det kul? alkoholen tar verkligen bort ens omdöme..:)

maja: det var sjukt kul, man kan inte tro att jag fyller 27 i år..;)

anonym: tack, jag blir så rolig när jag dricker vin, och jag var väldigt glad hela dagen och kvällen..:)

anonym: tack så jättemycket..:) snygg röst, haha, fylleröst..;)

dessi: tack så mycket..:) det är spännande att få höra rösten på folk man vet vilka är men inte träffat. kul att se om det är som man förväntat sig.