onsdag, juli 11, 2012

"Absurt och kränkande"


Häromdagen läste jag en artikel i Aftonbladet om en 28-åring tjej som nekades att åka vissa attraktioner på Liseberg för att hon var för stor. Hon sa att hon kände sig kränkt och uttittad och i artikeln lät det som hon tycker att hon blev felbehandlad och diskriminerad. Alltså, jag kan förstå att det måste kännas oerhört förnedrande och pinsamt men det var ju för att säkerhetsbyglarna inte gick runt henne som hon inte fick åka. Inte för att personalen typ inte gillar tjocka människor. Hur hade hon känt om hon trots att hon inte kunde sättas fast ordentligt skickades upp i en karusell som åker upp och ner i branta backar och upp och ner, det kanske inte hade varit så käckt. Nästa gång kanske hon inte blir stoppad, om hon till exempel vill hoppa bungy jump. Selen går ju inte riktigt att knäppa så jag vet inte... Eller jo! Klart du ska få hoppa, här behandlar vi alla lika!


Sen vet man ju inte hur hon blev bemött, vad hon sa till reportern och hur artikeln är vriden, men om man ska utgå från det som står så tycker inte jag att Liseberg har gjort fel. De får kanske ha skyltar om att personer med ett visst kroppsomfång inte kan åka. Om man är för kort får man ju inte heller åka vissa karuseller.

2 kommentarer:

Ninni sa...

Jag reagerade precis som du! Och varför känner Aftonbladet att det är en nyhet?
Kortväxta kan inte heller åka allt, ska de också känna sig kränkta?

Jöns Marie sa...

Jag tycker också att det är konstigt att det blir så stor grej av det, tycker att det är bra att de nekar en person att åka om personalen inte kan garantera att det blir en säker åktur. Jag är helt övertygad om att hon hade blivit mindre glad om de hade låtit henne åka och ramlat ur någonstans.