måndag, juli 30, 2012

Löpning 2.0

Jag känner att jag behöver och vill step it up med löpningen. Senaste tiden har jag på grund av tidsbrist, sjukdom eller annat inte kunnat springa mina tre pass i veckan som jag brukar. Jag mår så sjukt bra av att springa, jag känner mig stark, men ju mer sporadisk löpningen blir desto svårare är det att ta sig för det tycker jag. De senaste dagarna är det flera som frågat mig vad nästa mål med löpningen är och jag har det väl kanske inte riktigt klart för mig.

Att springa milen på mindre än 60 minuter hade varit skitkul. Jag sprang Malmömilen på 1.01 så jag ligger ju nära att lyckas men jag måste bli snabbare och uthålligare och jag tror att det bästa sättet för mig är att tappa vikt. Jag har minst tio extra kilon att kuta runt med, klart det blir jobbigt! Jag borde spänna på mig tio extra och prova det för att känna på skillnaden. Men viktnedgång är lättare sagt än gjort känner jag samtidigt som jag avskyr hur jag ser ut och bara tänker på att folk tycker jag ser enorm ut. Stört, jag vet. Så vad gör jag åt det? Någon borde sparka mig i röven ordentligt.

Men vad jag tänker nu är att jag ska springa varannan dag, det blir tre pass varannan vecka och fyra varannan. Jag har två lopp i september som jag vill prestera bra på och jag planerar redan för nästa år och känner mig sugen på att springa en halvmara. Jag har blivit knäpp, jag vet. Tror ni att jag klarar det?

Ikväll var jag ute på en runda som gick riktigt bra. Jag sprang fem kilometer på under 30 minuter och det var länge sen. Rundan slutade på 5,8 kilometer på 33.59 och det är en bra tid, för att vara jag. Jag undrar hur det skulle gå med två, fem eller tio kilo minus. Kanske dags att ta reda på det...


Kan ni inte berätta lite om era mål och tankar om löpning eller träning i allmänhet?

6 kommentarer:

Jöns Marie sa...

Det är klart att du klarar det, bara du bestämmer dig kommer det att gå bra! jag ska försöka komma igång nu efter flera år av att inte ha tränat regelbundet och det är sjukt svårt även om jag absolut måste och vill gå ner i vikt för att må bättre. Jag saknar dansen, den höll mig iform och i gång...

Marie sa...

Klart som sjutton att du fixar det!! Önskar att jag tog mig ut oftare också...nä nu måste jag ta mig i kragen!
Tusen tack för inspirationen du ger!!!

Mikael sa...

Mina närmaste mål är att cykla Malmö Velo Classic (12 mil) utan att vila och att jag efter säsongen är slut har cyklat 200 mil. Jag har hittills cyklat 138 mil så det ser ljust ut. Mer långsiktiga mål är att ta Vätternrundan nästa år och då helst bara vila efter halva. Och sen på sensommaren cykla Coloradoutmaningen som är 110 mil på 7 dagar.

Du borde springa med en ryggsäck då och då så chockar du kroppen lite mer hårdare träning. Kroppen vänjer sig så himla snabbt och då förbränner man inte lika mycket.

Sandy De Luxe sa...

Mitt första mål är att springa 15km/vecka i 4 veckor.
Jag springer redan milen på under en timme men kanske ska målet vara att komma ner under 55 min. Och att springa oftare..
Klart du klarar under en timme, du är ju nästan där!

Ninni sa...

Mitt mål är att springa en mil och våga dra igång i ett högre tempo från början för jag springer ofta sakta för jag är rädd för att inte orka.

Men mitt störta mål kommer att bli att integrera träning när jag börjar jobba och att inte bortprioritera att träna. Eftersom jag mår bra av det så måste jag göra det. Frågan är bara hur man ska få ihop livet :)

Jenny Shima sa...

Jag började styrketräna i början av juni och har utökat med konditionspass och ännu fler promenader. Målet är att gå ner i vikt och må bättre vilket jag gör när jag tränar.
kram