onsdag, april 11, 2012

Stackars Simon

Jag sitter och bläddrar i senaste Mama och fastnar vid Mama-frågan:


Och sen fastnar jag vid ett av svaren:


Jag blir upprörd och känner mig arg för att folk är så jävla korkade! Simon, 5 år, har en bästis istället för att hänga i ett kompisgäng och det stör hans pappa. Man bara va?!? Vad är det som stör honom med det? Ungen är FEM ÅR! Och han skulle bli orolig om Simon ville ha rosa kläder och det är ju så sjukt så jag dör. Jag blir så trött på folk, oftast män, som är så livrädda för att deras pojkar inte ska vara "manliga". Jag skulle bli jätteglad om mina pojkar har bästisar, hellre det än att hänga i gäng och störa sig och hetsa varandra till att göra en massa skit. Simons pappa borde fundera på hur det skulle kännas om Simon inte hade några kompisar alls, då kanske den där bästisen inte vore så dum.

Pappor som blir rädda och nervösa för att deras söner visar känslor, vill ha en rosa tröja eller leka med "tjejgrejer" är det fjantigaste som finns, hur kan det vara ett problem? Otroligt oattraktivt och neandertalaraktigt och det värsta är att de för över sina åsikter på sina barn genom att fälla korkade kommentarer som deras barn suger åt sig.

Jag vill att mina pojkar ska bli känsliga, starka, glada, kreativa och orädda och jag hoppas jag kan få dem att tro på sig själva och strunta i korkade idioter som inte fattar ett skit av vad som är viktigt.

6 kommentarer:

Marie sa...

Kan bara hålla med!! Jösses! Stackars lilla Simon!

Elin sa...

Mmm, läste den där också... Det är rätt konstigt att det finns såna där människor! Som jag läste i en bok nyligen; det är rätt konstigt att en del pappor tror att deras söner blir bögar bara för att de har klänning på sig; hur många bögar använder det klädesplagget frekvent!? Stackars de som är så rädda för lite tyg!

Jenny Shima sa...

Men vad är det för fel på folk? Om Oliver vill ha rosa kläder och ha en bästis istället för ett stort killgäng är väl helt ok.
Jag håller helt med dig, Linnea.

Jöns Marie sa...

Håller helt med! Börjar bli riktigt trött på allt sånt prat om kön och könsroller.

Evelina sa...

Stackars barn som inte får vara sig själv och uttrycka sig på det viset han vill. Förutom att jag har extremt svårt att förstå sådana åsikter överhuvudtaget så tycker jag det är jäkligt taskigt mot ungarna att beröva dem en del av sig själv och de upplevelser det ger att leka med olika typer av leksaker och människor samt att klä sig i olika kläder. Jag menar, hur kul är en beigerandig t-shirt jämfört med en rosa, glittrig tyllkjol som står åt alla håll???

Linnéa sa...

Skönt att ni oxå förstår idiotin i det hela, det kanske finns hopp för mänskligheten. :)