söndag, januari 15, 2012

Varför vaknar han?

Leon har fått in bra rutiner nu. Han sover och äter på regelbundna tider och sover för natten mellan 20 och 21. Så långt är allt bra. Men ett par timmar efter att han somnat vaknar han och är ledsen. Och jag vill så gärna veta varför. I stort sett det enda som hjälper är att jag ammar honom och då lägger jag mig i vår säng och gör det och då somnar han om snabbt. Jag tror inte det är av hunger han vaknar, och han vill egentligen inte upp. Han vägrar ta nappen utan blir bara arg. När han somnat så vaknar han oftast igen efter en liten stund. Och visst, jag kan väl amma honom till sömns igen men vaknar han en tredje gång finns inget mer att hämta om det inte gått så lång tid. Och vaknar han efter typ en halvtimme efter vi lagt honom går det heller inte att amma och då blir han jättearg.

Jag vill inte ta upp honom för jag vill att har han lagt sig så har han och han ska inte lära sig att om han skriker får han komma upp till oss och vara vaken och jag har ingen lust att gå och lägga mig för att han vaknar. Jag vill inte låta honom skrika eftersom jag tycker han är för liten för en sån metod. Ibland fortsätter han skrika fast jag lägger mig hos honom så jag förstår inte riktigt vad det är han vill.

Jag somnade om honom för en stund sen och nu är Kalle inne och försöker men det brukar tyvärr inte gå så bra. Känns det här igen? Tips, råd?



1 kommentar:

erikapik sa...

Bella vaknar varje natt prick klockan ett och är kissnödig. Sätter henne på pottan och det kommer en stooor kiss. Det var samma med henne, vi fattade ingenting för hon bara vaknade och var missnöjd. Testa det vetja, fast han är så liten! Annars är det kanske så att han lär sig något nytt just nu och bearbetar det i hjärnan på natten. Inga metoder hade jag kört med, bara närhet och ammning.