måndag, januari 02, 2012

Dags för dop

Herregud, det är snart dags att ha dop och det kom jag att tänka på igår. Stress! Vi har bara sagt att vi ska ha det i februari så jag fick lite panik när jag insåg att vi förberett nada. Så idag har jag fixat inbjudningskort så de kan skickas iväg lite i förväg så folk förhoppningsvis kan komma. Jag gjorde fem olika inbjudningar och Kalle fick välja den han tyckte var finast. Men sen kom jag på att jag inte ringt och bokat kyrkan! Så bra det hade varit att skicka ut inbjudningar och sen inte kunna få det datumet..

Nemos gudmor Maggi gjorde finaste inbjudningarna till Nemos dop

Jag fick inte tag på någon att prata med idag men försöker på deras telefontid imorgon. Jag har mailat PO och frågat om han vill fotografera eftersom han tog så jättefina bilder på Nemos dop och så har jag frågat Maggi och Ola om de vill sjunga och spela gitarr. På Nemos dop sjöng pappa och min farbror Peter Sång till friheten men nu ska vi ha Det vackraste och det passar bättre med en kvinnlig röst tycker jag. Eftersom jag egentligen inte är så "kyrklig" av mig vill jag byta ut så mycket jag kan av ceremonin och behåller bara det som prästen absolut tycker är måsten.

Nemos dop blev superlyckat och fint trots att Nemo var sjuk och det var snudd på klass 2-varning på grund av snön...

Maten ska Kalle och hans föräldrar fixa och tårtor ska jag göra, med hjälp av min mamma och kanske Marika om hon vill komma ner lite tidigare. Jag gjorde två tårtor till Nemos dop, en dalahästtårta med fyllning som typ en prinsesstårta och en gräddtårta med flädersmak och sen gjorde mamma och farmor varsin marängtårta.

Idag räknade vi till 59 gäster, inklusive barn och bebisar, men ändå... Sjukt många, men Kalle har stor släkt så det blir en del. "Tur" att bara halva min släkt bor i Skåne, annars hade det blivit typ 20 personer till.
Vi gav Nemo en jättefin dalahäst i doppresent och Leon ska få en likadan fast en annan färg.

Jag funderar på grön målning på Leons häst.


4 kommentarer:

Eijlert... sa...

Åh vilken fin dalahäst. En grön målning till Leon blir nog jättebra!
Är det mkt planering och fixande för ett dop?

Linnéa sa...

elin: nja det beror väl på hur stort man ska ha och hur mycket man gör själv. på nemos dop var vi ungefär 50 personer och bjöd på både mat och tårta som vi gjorde själva. sen var vi ju i en kyrka ganska långt ifrån oss och då blir det ju lite extra åkande. sen var nemo väldigt sjuk dagarna innan plus all snö som var vilket gjorde allt lite jobbigare.

äppelblomman sa...

Åhh vilket fint inbjudningskort!
Underbara tårtor med dalahästen på!!
Kram K

Fru N. sa...

Underbara dalahästar!! Älskar dessa!
Kan man beställa de här målade någonstans?