torsdag, januari 06, 2011

Twilight

När den första Twilight-filmen kom var det så mycket prat om den och hur bra den var så jag kände mig lite tvungen att se den. Jag tyckte inte alls den var bra utan störde mig mest på Bella som skulle vara så svår och deppig hela tiden. När andra filmen kom såg jag den mest "bara för att" men jag blev inte så imponerad av den heller. Tredje filmen orkade jag inte ens bry mig om.

När jag fyllde år fick jag fyra Twilight-böcker av min vän i Singapore som precis läst dem och blivit fast. För ett tag sen började jag på den första, tyckte den var sådär men efter lite mer än hälften av boken kände jag ett sug att få läsa mer. När den var utläst kastade jag mg över nästa bok och nu är jag helt fast.

Jag tycker fortfarande att Bella är störig och ännu värre i boken eftersom hon verkligen inte är någon bra kvinnlig förebild. Men jag vill veta hur det går och nu är snart även den andra boken slut. Jag har till och med blivit sugen på att se filmerna igen för att se om jag kan uppskatta dem mer när jag läst böckerna. Så vem vet, jag kanske också blir ett inbitet fan som går med i Team Edward eller Team Jacob.

Har ni läst böckerna/sett filmerna? Vad tyckte ni om dem?



8 kommentarer:

Lilla Anna sa...

jag har sett alla tre filmerna, jag gillade den första bäst, den andra och tredje va sådär.
Jag tänker inte så mkt på om man e en förebild eller ej, det är "bara film" för mig. Men det e klart, för yngre tjejer kanske hon är lite dyster..?

Linnéa sa...

Jag brukar inte heller kolla om karaktärer är bra förebilder eller inte men den jävla Bella är så desperat och säger hela tiden att hon inte är värd edward och vill typ dö för honom yada yada yada. det kanske är tydligare i böckerna för där håller hon på så hela tiden. störiga brud.

Mirijam sa...

Jag hatar vampyrer och är totat anti allt som är populärt, så nej. Jag har inte heller sett/läst Harry Potter, Millenniumtrilogin eller James Bond. Hrrm.

Sara. sa...

jag verkligen AVSKYR filmerna. Dock "måste" jag ju se de för att jag såg ettan, jag såg tvåan och ja då måste jag ju se trean. Stör mig på allt. Sen att alla ser mer eller mindre skitnödiga ut hela filmerna igenom gör det ju inte så roligt att titta på.

Det finns inget nytt med det. Dessutom stör jag mig på att folk håller på och säger att edward och jacob är så snygga när de in fact ser ut som skit. enligt mig då.

Emmi sa...

jag blev helst fast i första filmen och läste alla böcker på typ en vecka för jag blev så fast. sen kom tvåan och trean på film och jag trodde att jag skulle DÖ så dåliga dom var - sen kollade jag även på ettan igen och den var med skit.

och jag tror jag har lite samma problem som dig, stör mig på fuckbella som bara står med öppen käft i alla filmer och ser trött och fel ut, hatar sig själv och alla.

Anonym sa...

Huuuäh, jag såg första och blev sjukt irriterad på filmen! Det var ju bara en massa trams och att den där bella bara måste vara med den svååååra killen... såååå fånigt! :D jag tror inte jag kommer se fortsättningsfilmerna eller läsa böckerna...!

Linnéa sa...

kul att höra att många av er tycker likadant som jag. :)

nina sa...

stör ni er på bella?? jag stör mig på Edward, snacka om självömkaren nr 1!!!! Ja, hon är också jobbig, de är ju jobbiga hela högen. Men jag är en riktig twilightnörd trots detta (när jag hade facebook angav jag "cullensim" på religious views....), såg första filmen långt efter att den först kom ut och tyckte skitmycket om den. lägligt nog gick tvåan upp på bio bara månaden senare och den filmen gillar jag mest, precis som jag tycker mest om den boken också (kanske för att edward inte är med så mycket, hähä). Böckerna blir bara bättre och bättre ju längre historien tas, däremot verkar filmerna inte hålla samma standard. den sista som kom i juni var ju bara fruktansvärd. så håller du dig till böckerna (vilket du kommer göra för nu är du fast, haha!) missar du nog inget!

hej hej linnea!