tisdag, januari 18, 2011

Försvunnen kanin

Igår kväll när jag skulle ge kaninerna mat och stängda in dem i burarna för natten så var Fjalar borta. Grinden mellan hagarna hade gått sönder och ramlat ner då den varit av dåligt virke och inte tålt snön och regnet så jag antog att Fjalar hoppat över till Herr Kanin och Fiona och tagit sig upp på deras burtak och hoppat ut. Deras bur är lite lägre än Fjalars men ändå inte så låg att den ska gå att hoppa upp på tycker jag.

Men Fjalar var helt försvunnen. Vi letade bakom burarna där det står en massa träd och där kaninerna brukar gömma sig där de rymt och vi kollade efter spår i snön och runt i trädgården. Det var kolmörkt ute och regnade så tillslut fick vi ge upp. Jag lämnade grinden till hagen öppen för att Fjalar skulle kunna komma tillbaks igen.

Imorse var det lika tomt, ingen Fjalar hade kommit tillbaks. Mina kaniner har aldrig lämnat tomten när de rymt och jag blev rädd att han blivit bortskrämd av något annat djur. Men precis när jag skulle klä på Nemo för att lämna honom på dagis så tittar jag ut och vad får jag se INNE i Herr Kanins och Fionas bur om inte Fjalar? Herrgud, han hade gömt sig i ett av deras hus och så har jag stängt in honom där hela natten. Jag sprang ut och lyfte över honom till sin egen bur. Han verkade inte skadad och inte Herr Kanin heller. Nu hoppas jag verkligen inte att det lyckats bli någon tjuvparning för då vet jag inte vad jag ska ta mig till.

Men slutet gott, allting gott. Fjalar är hemma igen och Kalle är på väg ut för att laga grinden och sätta högre nät mellan hagarna.


Buskanin

Inga kommentarer: