måndag, januari 04, 2010

Jag vill pyssla mer. Både små saker och större grejer. Jag vill måla, inreda, renovera, plantera blommor, virka och sy. Jag har planer för vårt kök som vi tänkte kakla om nu i vinter. Jag ska rita upp en bänk jag vill bygga och ta ut bordet så vi, eller mest jag, får mer plats i köket. Bänken ska sen målas i samma blå färg som nedre delen av väggen och ska ha hyllor under för förvaring och sen tänkte jag hänga ett snyggt tyg framför. Jag tänker mig att det inte är ett så svårt eller jättestort projekt men jag är alltid alldeles för positiv när det gäller sånt. Jag vill och ska måla taken på övervåningen, tv-rummet och hallen vid trappen vita. Det vore kul att måla om tvättstugan också eftersom det är hemsk furu på både väggar och tak så det kanske jag ska försöka göra. Vitt tak och kanske någon lite roligare färg på väggarna. Turkos eller lila?

I vår och sommar vill jag pyssla mycket i trädgården. Plantera mer rosor och så vill jag ha MASSOR med pelargoner. Det sa jag förra året också men när sommaren väl kom var jag lite för stor för att orka ligga och gräva och plantera och greja. Jag längtar tills jag får väcka pelargonerna efter vintervilan! Men i februari ska jag klippa ner dem och sen plantera om dem. Jag hoppas verkligen jag får ett växthus också, men det blir ett litet till att börja med tills vi kan bygga ett stort. Kalle har varit emot ett litet innan men eftersom han kommit på att han vill ha en trädgårdstraktor så mutade han mig med ett växthus. Jag är så himla hunsad, får inte bestämma något utan får snällt foga mig.



Kryddor, sallad, tomat och paprika vill jag odla och så vill jag fixa till jordgubbslandet. Grävde ur det, fyllde på med ny jord och planterade om plantorna men de ville inte ta sig. Tror jag fick en jordgubbe i somras.



Och så vill jag har en större frys så vi kan ha älgköttet hemma och så jag kan baka massor av gott bröd att frysa in!

1 kommentar:

MiaMaria sa...

Jisses så huslig!! Men det låter underbart!! Mitt project för i år ska nog bli att lära mig screentryck. Skulle gärna vilja trycka egna kläder till hela familjen. Plus att man kan göra snygga inredningsgrejer.

Eftersom att jag ska börja jobba snart så kommer jag tyvärr inte ha lika mycket tid som dig att fixa i trädgården så det får nog vänta ett tag. Men vi vill bygga ett långbord till trädgården med bänkar så att man kan sitta många och ha grillkvällar och så.