måndag, januari 18, 2010

Här mjukstartar vi veckan med att fortfarande gå runt i pyjamas och morgonrock. Nemo sover sin förmiddagsnap som blev något försenad och Kalle kollar på Blåsningen på tv3play. Jag tänkte ta en långpromenad i eftermiddag, det har snöat och är så vitt och fint ute.

Imorgon kommer Mirijam hit på middag, på onsdag tänkte vi åka till Malmö och kolla på kakel, fika på Café Zena och på vägen hem köpa takfärg på Bauhaus så jag kan börja måla taken. Helgen är oplanerad än så länge och det känns rätt gött.

Ikväll ska vi på den första babysimlektionen som är en teorilektion. Jag har redan fått en massa regler hemskickade och det är klart det ska finnas regler men en del är rätt onödiga. Ha gärna barnet i den bärbara bilstolen med dig in i simhallen till exempel. eller det är väl ingen regel men jag fattar inte varför man gärna ska ha det? Det får man väl bestämma själv. Jag tar aldrig med Nemo i bilbarnstolen och kommer inte göra det nu heller. Ska jag trycka ner honom med baddräkt där i? Nej usch det vill jag inte.

Jag har dock funderingar om lite andra praktiska saker:

Före badet är det viktigt att ni duschar ordentligt. Detta är helt avgörande för vattenkvaliteten. Vi vill att ni tvättar er ordentligt och att ni även tvättar håret. Detta skall göras utan baddräkt/badbyxor eftersom bakterierna vi har finns mellan benen på oss. Det är också viktigt att duscha av sig tvål och schampo eftersom även detta kan störa balansen i vattnet. Detta gäller även alla barn.

Jag antar att Kalle inte får följa med in i omklädningsrummet. Hur ska jag kunna duscha och tvätta mitt hår samtidigt som jag håller i Nemo? Eller har de barnstolar i duschen? Eller är det därför man ska ha bebisen i bilbarnstol, för att ha den i duschen?

Det är viktigt att mascara tas bort och att ingen använder snus och tuggummi vid
bassängbad.


Ingen mascara? Lovely, inte nog med att jag tvingas visa mig i baddräkt, nu får jag inte ha smink heller.

Har de skötbord till alla barn i omklädningsrummen? Eller ska bebisarna ligga på de där hårda bänkarna med glipor mellan plankorna?

Oj oj så många frågor jag har ikväll!

3 kommentarer:

Linda sa...

Där jag har gått på babysim har det funnits gott om skötbordsbäddar och även barnstolar (Ikeas vita i plast) så där har det inte varit några problem med att duscha både sig själv och bebisen. Hoppas att det går bra och att Nemo trivs i vattnet!

äppelblomman sa...

På vårt babysim så ställer dom ut barnstolar som man kan sätta barnen i. Vi fick regler att vi inte skulle duscha de små för att de så skulle bli nerkylda.... O det är ju ganska lågiskt tycker jag... hemskt va mycket regler det finns i skåne;-)
Men det är sååå mycigt att gå o bada med de små och det är så häftigt när det dyker under vattnet!
Kram K

Anonym sa...

När Jag gick med min älsta på babysim, hade de flesta bilstolen med in i duchen för att man skulle kunna ducha själv, men hoppas ni får barnstolar som Linda och äppelblomman skriver, verkar mer hygieniskt. Ja många reglar det där. Men vad mysigt ni kommer ha det:)//Maria