torsdag, januari 14, 2010

Det är jättemånga som skrivit en sammanfattning av åren från 2000 till nu i sina bloggar och jag tycker det har varit så rolig läsning så jag försöker mig på det jag med.


2000

Här hände det mycket. Jag var tillsammans med N sen -98 och vi bodde i en lägenhet på Fällen. Jag tog studenten i maj och i juli flyttade vi ner till Malmö. Jag började jobba som säljare på SBS - Scandinavian Business Systems och fick många nya vänner. I september blev jag befordrad till återförsäljningen och tjänade massor med pengar. I oktober gjorde jag slut med N och mådde så underbart bra efter det! Bodde tillsammans med en jobbarkompis, Helena, några veckor tills Marika flyttade ner och in till mig. Vi upptäckte KB och festade järnet, varje fredag och lördag och ibland mitt i veckorna om det var någon konsert.


2001

Jag och Maggi hade jobbat ett tag på återförsäljningen tillsammans men det var först i januari vi började hänga privat. Båda två var svarthåriga, svåra och spenderade alla våra pengar på sprit och kläder från HM. Hon hängde på mig och Marika i vårt ständiga festande och eftersom de inte fyllt 20 än fick jag alltid köpa ut till oss tre och det var så mycket att jag knappt kunde bära det själv. 2001 var nog mest fest och jobb och det finns så många sjuka historier från den här tiden som jag inte vågar skriva om här. Men fan vad kul vi hade. Vi var hårmodeller på larson och Lange, Marika blev snygg, jag blev ful och Maggi blev lik sig. På sommaren åkte vi till Hultsfredsfestivalen och var fulla i 5 dagar. Jag töjde upp mina öron till 14 mm. När jag fyllde 21 hade jag min första maskerad, inget speciellt tema och så gjorde jag mina efterlängtade dreads!



2002

Jag var trött på jobbet som säljare och började plugga in lite ämnen på Komvux på vårterminen. Vi fortsatte festa på KB och jag träffade Jimmie som jag blev tillsammans med. Vi åkte till Hultsfred även den sommaren men insåg att vi nog blivit lite för gamla för den fjortisfestivalen. Jag var arbetslös över sommaren men fick jobb som kommunikatör på Svensk Telepass AB i Limhamn. Där jobbade jag med att boka resor för Tallink, nummerupplysning, kundservice och lite annat. När jag fyllde 22 hade jag maskerad, den här gången med dödstema. Jimmie gjorde slut i december men efter ett par veckor ångrade han sig och vi blev tillsammans igen.



2003

Jag blev uppsagd från Svensk Telepass på grund av att vi hade för lite att göra och var arbetslös ett par månader. Jag gjorde dreadsextensions och min första stora tatuering, en drake på ryggen och täjde upp öronen till 20 mm. I maj fick jag jobb som Agent på Multipartner Malmö och jobbade åt bilprovningen med att boka besiktningstider. Ett jävla tråkigt jobb som jag snabbt blev trött på. Men jag hade skitroliga kollegor och vi festade tillsammans hela tiden. Både helger och veckodagar. Marika åkte ut på en 4 månader lång resa tillsammans med Ida och flyttade i samband med det ut från mig och in till Ida. Tyvärr gjordes det inte riktigt schysst och vi skildes åt, kanske inte som ovänner men jag var riktigt ledsen. När de kom tillbaks pratade vi ut och även om allt inte var som förr så var vi iallafall vänner. Jag bodde själv ett tag men på hösten flyttade en tjej som heter Lina in. Jag gjorde min andra stora tatuering på höger överarm och så skar jag upp mina hål i öronen från 20 mm till 30 mm. I december gjorde jag slut med Jimmie eftersom jag insåg att vårt förhållande aldrig skulle utvecklas. I samma veva blev jag uppsagd från Multipartner för att kontoret skulle läggas ner och flyttas till Norrland.



2004

Jag pluggade en termin på Komvux igen, mest för att ha någonting att göra. Jag träffade C som jag var tillsammans med ett par månader, ren katastrof. Han var beroende av amfetamin och började även skjuta heroin så varför det inte funkade säger ju sig självt. Jag hängde min första suspension i april och i maj splittade jag tungan. Jag gjorde även min tatuering på underarmen. Jag gjorde två Tug of wars och min andra suspension i november. Jag träffade P som jag var tillsammans med några månader men han bodde i Sandviken så det var lite svårt att få det att funka.



2005

Året började inte alls bra. Min älskade Puffen dog och det plus en massa annat gjorde att jag blev så deprimerad att jag fick börja med medicin. Den hjälpte och jag kunde känna en mening med livet igen. Lina fick en egen lägenhet och flyttade, i samma veva flyttade en tjej som heter Ulrika in. Jag började praktisera på Indiska i Köpenhamn och trivdes sjukt bra. I april träffade jag Kalle och blev jättekär. I samma veva hade jag någon som gick in i min lägenhet och flyttade saker och stal smågrejer och när jag tillslut märkte det fick jag byta till en annan medicin eftersom jag fick jättemycket ångest. Jag hängde min tredje suspension och fick jobb på Indiska ett tag. Efter sommaren trappade jag ner på medicinen för att sen sluta helt och mådde jättebra. Jag gjorde en tatuering på vänster överarm.



2006

Jag gjorde ytterligare två suspensions det här året och pluggade ännu en onödig termin på Komvux. Kalle åkte på en 6 veckor lång resa till Sydamerika och Ida bodde hos mig. Hon flyttade ut när hon fick egen lägenhet och i maj flyttade jag in till Kalle och hyrde ut min lägenhet i andra hand till en liten subba som jag fick lust att krossa knäskålarna på. Jag var arbetslös över sommaren men i augusti började jag utbildningen till behandlingsassistent i Eslöv där jag och Juristen fann varandra. Jag gjorde praktik på häktet i Malmö och på Kirsebergsanstalten. När jag fyllde 26 år hade jag fest med pirattema.



2007

Jag skrev in mig i Viktklubben i januari och gick ner 10 kg lagom till juni. Jag klippte även av mig dreadsen och sydde igen hålen i öronen. Jag gick min andra termin i Eslöv och började dansa samba och capoeira och blev frälst. Gjorde min första show i Köpenhamn i maj. Under sommaren jobbade jag på häktet i Malmö och hade uniform hela dagarna och när hösten kom gjorde jag praktik på Z-gården, ett behandlingshem i Staffanstorp. Vi gjorde lite mer shower, bland annat på Malmöfestivalen och i Eskilstuna och jag tog gult bälte i capoeira. När jag fyllde 27 hade jag maskerad med temat Årtionden. Jag och Kalle tittade på hus och föll pladask för vår lilla länga i Veberöd och slog till.


2008

Vi flyttade till vårt nya hus i mars och jag älskade det direkt. Jag gick sista terminen i Eslöv, skrev examensarbete och letade sommarjobb. Fick jobb på Brunslövs HVB-hem och jobbade med kvinnliga missbrukare. Sommarvikariatet förlängdes och jag jobbade på Brunslöv året ut. Tyvärr las det ner i december och alla fick gå vidare till Lunden. Jag tog min examen i maj och hade en riktigt rolig examensfest. När jag fyllde 28 hade jag maskerad med temat Världen. Jag var med och gjorde en suspensionshow på inkonst och dagen efter gjorde jag ett graviditetstest som visade positivt!


2009

Jag jobbade några dagar med att packa ihop Brunslöv och var sen en vecka på Lunden för att sen gå hem pga att jag var gravid och man får inte jobba på ett sånt ställe då. Var hemma i nästan en månad och sen fick jag jobb på Agnezkollektivet i Malmö och älskade det. Vi renoverade badrummet och sovrummet och lite annat småpill i huset. Jag växte och växte och i juni blev jag sjukskriven för att jag hade så ont i revbenet. Jag hade en härlig och lugn sommar. I slutet av graviditeten var jag väldigt tung och orkade inte mycket. Den 7 augusti kom äntligen vrår lilla Nemo och det är det allra bästa som hänt! Resten av 2009 var jag mammaledig och har haft det underbart bra. Flera av mina vänner fick också barn och det har varit ett riktigt vuxet år!


Detta inlägg tog 1,5 timme (!) så nu hoppas jag ni belönar mig med många roliga kommentarer! Så roligt det är att blicka tillbaks, man är lite lite mer ansvarsfull nu än år 2000, tack och lov. Men jävligt kul har jag haft och jag ångrar ingenting jag gjort.

11 kommentarer:

Juristen sa...

Riktigt rolig läsning! Kul att jag blev nämnd... 3,5 år har vi känt varandra, lovely! Du e en underbar människa o jag e glad att vi hittat varandra, vem kunde ana att Eslöv skulle föra oss samman. En mainstream o en subkultur!!!

Mirijam sa...

Eller hur är det sjukt att tänka igenom gammal grejs, man blir helt galen av att tänka på hur mycket som hänt, både runt omkring en, men också inuti!

Kul att få läsa allas sammanfattningar, din var extra rolig med så många bilder!

MiaMaria sa...

Sjukt rolig läsning!! En sån sammanfattning ska jag nog oxå göra. Bara jag kan minnas nått, har juh sjukt dåligt minne...

Jenny Shima sa...

Rolig läsning. Jobbet på Multipartner sög ju fett hade det itne varit för kollegorna hade man nog inte stått ut. De finns ju fortfarande fast under ett annat namn. Jag känner mig inte sugen på att jobba med det mer.

Magdalena sa...

Mycket rolig läsning. Är så glad att jag fann min bästa vän på SBS. Ngt positivt med det jobbet iaf...

Älskar dig.
/M

Anna sa...

Åh vad roligt det var att läsa! Jag inser att jag läst din blogg sen slutet av 2006 och jag får verkligen inte nog, minns inte riktigt hur jag hittade dig men som sagt, fast är jag i alla fall!

Vadå? sa...

JÄTTEKUL läsning! :D Blir sugen att göra en själv, mycket händer på tio år.. Jag har läst din blogg i fem år! :O Lite till och från, men ändå. You go girl! :)

Mvh Jennie

Linnéa sa...

vad roligt att ni tyckte det var kul läsning! tack för er feedback, gruset i ögonen känns bättre nu. :)

äppelblomman sa...

Guud va häftigt att du har skrivit igenom alla åtren!! Sååå kul att läsa!! Önskade att jag hade lite bättre minnen så att man kom ihåg vad man gjort genom åren!!
Du har verkligen haft många "stilar" Häftigt!!!
Kram K

Anonym sa...

Hallå!
Herregud nu känner jag mig gammal, minns inte vad Marina sa om hur mycket jag skulle fylla iår:)
Ja, vi har gjort så många sjuka sjuka och sjukt roliga saker Linnéa! Och om det är något jag ångrar så är det att det blev så fel när jag flyttade!!! Du är den bästa och finaste vän man kan tänka sig! Älskar dig! Syns i februari! Kram Marike!

Maja sa...

kul att läsa.
Jag har följt din blgg sen du började tror jag nästan (tror iaf jag läst alla inägg).
Hittade dig genom Raurs blogg, och visste vem duvar redan tidigare. Vi pratade dreads pålunar en gång cokså hade du en sån fin smiely. (som jag sedemera också skaffa).. haha. pratar 2004 nu.