tisdag, oktober 13, 2009

Jag är väldigt kluven just nu och kan inte bestämma mig om jag ska vaccinera mig mot svininfluensan. Hur ska ni göra? Berätta gärna om ni ska vaccinera er eller inte och hur ni resonerar och kommit fram till ert val.

13 kommentarer:

Linda sa...

Ska vaccinera mig. Har en tendens att dra på mig varenda influensa o andra konstiga sjukdommar så lika bra att vara förberedd. Är även i riskzonen då jag astma så känns dumt att strunta i det. Ska även vaccinera dottern. De får det gratis i skolan, lika bra att slå till.

Evelina sa...

åhh känner så väl igen mig, har funderat fram och tillbaka massor. Har bestämt mig för att jag ska. Eftersom jag jobbar som jag gör, hej dagisbaciller, så får jag ju typ alltid influensa på hösten.(kräkinfluensa 3 ggr förra hösten yeah) så jag räknar ju med att annars få denna också. Men det hade inte varit hela världen, jag e van vid att vara sjuk=) Men jag gör det faktiskt mest av solidariska anledningar mot främst mina dagisbarn som många av dom är under 3år och inte ska vaccineras. Skulle inte kännas bra om jag är den som smittar det vidare till dom..

Evelina sa...

Jag är priogrupp på tre sätt: astma, gravid samt genom jobbet men jag vet verkligen inte heller. Känns skumt att barn under tre år inte ska vaccineras men at man ska vaccinera ett ofött barn :I Har inte bestämt om Vilde heller, tycker att det är skitsvårt. Bena har dock tackat nej och han är oxå priogrupp - dels pga jobbet och dels pga att vi är gravida.

erika sa...

jag tycker också det är skitsvårt och kan inte bestämma mig. Det lutar åt att inte. Dels pga att jag är mammaledig och typ inte träffar folk eller rör mig i riskzoner (eller gör jag det ännu mer nu när jag promenerar i köpcenter dagarna i ända, hehe) och dels pga att jag aldrig haft influensa tidigare och sällan eller aldrig blir sjuk alls. Äter på min höjd alvedon en gång om året eller så. Då känns det bara onödigt att preparera mig med något som jag inte vet hur det påverkar.. Men jag vet samtidigt inte. Tänk om det är min tur att bli sjuk denna gången eller om jag bär smittan till någon riskis. Inte snällt.

Lijna sa...

Jag har bestämt mig för att inte vaccinera mig. Mycket för att jag är rädd att vaccinet skadar mer och fler än influensan gör, samt att jag inte är i någon riskzon.

Det sägs dessutom att får man denna influensa så har man bättre försvar mot kommande, vilket inte vaccinet ger i samma utsträckning.

Anonym sa...

Ja, jag vet, jag är "konstig", men:

Jag har äntligen bestämt mig: Manuela ska inte vaccinera, hon är super frisk brukar inte bli sjuk överhuvudtaget, jag läste att vaccinen har någonting som heter "Etylkvicksilver" som kan skada hjärnans celler.

Däremot ska JAG vaccinera eftersom jag jobba där jag jobba...

Stor kram.
Mercedes.

Louise sa...

Med tanke på att det tog mer än tio år att utveckla och lägga fram bevis för att alvedon inte är skadligt. Så betvivlar jag att man kan ta fram ett vaccin på några få månader och vara helt säker på alla biverkningar.

Så som en tjej skrev tidigare. Jag undrar inte om det där vaccinet är mer till skada än nytta egentligen.
I slut ändan alltså.
Och skulle ni mot all förmodan åka på influensan.( Nog för att jag tror det är för er som för mig. Man har aldrig hört att någon i ens direkta närhet blivit sjuk.)
Så klarar ni nog er alla tre. Både du,Nemo och Kalle är väl alla friska i övrigt så..
Kram

ps. har du fått lyktbordet än som jag tipsade dig om för ett par månader sedan?. ds

äppelblomman sa...

Jag är sååå klyven? Men jag tror att jag ska ta det. Det är vad jag känner idag iallafall... För tänk om dom upptäcker att detta vaccin inte alls var så bra om så där 10 år och jag tagit sprutan nu när jag är gravid och detta lilla barn får skador... Skit svårt är det!

Linnéa sa...

tack för era kommentarer, de har verkligen hjälpt och jag tror att jag inte kommer vaccinera mig.

loúise: jajjamän, jag fick bordet två dagar efter beställning. skitfint blev det!

Jenny Shima sa...

Jag vet inte jag håller också på att vela om det där. Jag brukar, peppar, peppar sällan åka på influensa så det talar ju emot vaccination å andra sidan kanske jag är mer mottaglig nu. Men jag har inte bestämt mig än.

Maja sa...

Hej!
jag vaccinerade mig iadg. Jag jobbar innom sjukvården iaf ett litet tag till sedan ska jag direkt in i lumpen. Jag vill ta de säkra före de osäkra är jag komemr vara under sådana extra förhållanden (ute och sova i vindskydd och tält med sjukt massa ndra personer) Långt hemmifrån (sthlm). mend e klart upp till var och en. I ditt fall så hade jag emst känt mig orolig för smitta mitt barn men samtidigt vet vi ju inte vad bieffekterna kan vara så.
Och just nu har jag mest Jävligt ont i musklen i armen. Tänk extrem träningsvärk/världens muskeldödar slag...

Helena Rost sa...

jag ska vaccinera mig då jag är i riskzonen pga njursvikt. hade gjort det annars också av solidariska skäl.

Sofia sa...

Jag är redan vaccinerad gm jobbet. Hade nog gjort det ändå, ju fler människor som är paranoida och konspirationsteoretiska desto mindre effekt har vaccinet. Det handlar inte i första hand om att varje människa som tar vaccinet riskerar något allvarligt genom att inte ta det, det handlar om att skydda dem som har dåliga förutsättningar att klara av en eventuell influensa. Ju fler människor i "normalbefolkningen" som är vaccinerade (och därmed inte sprider smittan vidare) desto mindre är risken att det blir en stor och farlig spridning.

Tycker jag. :)