lördag, januari 06, 2007

Min jul

Vid 18-tiden ikväll kom jag och Kalle hem till Malmö igen.
Det var jättetråkigt att åka från Kättbo imorse. Jag var ganska ledsen och det kändes tungt.
Men när vi kom hem kändes det ganska skönt att vara bland sina saker och djuren igen.
För en stund sen tog jag fram en macka som jag gjorde imorse och tänkte äta den, men eftersom jag inte alls är hungrig så ville jag slänga den istället.
Men då tänkte jag på att mamma köpt brödet till mig och blev jätteledsen och började gråta för att jag saknar henne så mycket redan. Det känns jobbigt att inte få träffas förrän i sommar igen.

Det har varit en jättemysig jul. Jag har bara tagit det lugnt (för lugnt) och ätit gott (för gott). Jag har verkligen unnat mig järnet eftersom jag ska gå med i Viktklubben på måndag och börja mitt nya liv.
Vi har spelat spel, sett på tv, gått med hundarna, varit till Mora, åkt skridskor och bara varit..
Varje jul sen jag flyttade till Malmö så har det hänt något jobbigt som fått mig att vara ledsen och mått dåligt. Den här julen undvek jag allt som kunde få mig att bli ledsen och det känns skönt, men på nåt sätt har jag ändå haft ångest och gått lite på nålar.

Nu känner jag mig lite vemodig. Jag längtade så mycket till jul och att få åka hem och nu är allt över. Men jag ska egentligen inte klaga. Jag var hemma i över två veckor och det är inte alla som får det.
En annan kul grej är att mamma och pappa förhoppningsvis sålt huset i Malung! Pappa visade det för en man i fredags som var jätteintresserad. Jag hoppas verkligen han vill ha det så mamma och pappa slipper pendla och ha kostnader för två hus. Och om de säljer det ska de köpa en friggebod med loft till mig som jag ska bo i när jag hälsar på! :)



JULEN I BILDER


Hundarna Elvis och Ebba är alltid lika kul att
träffa :) Båda har lite speciella utseenden...

Dagen innan julafton var jag i Malung och hälsade på min gamla vän Martin och så träffade jag och Marika sötaste Catrin.


På kvällen var det julgransklädning. Och pappa sprang som vanligt runt med kniv. Elvis blev oxå pyntad. Senare tittade jag och Billy på Prison Break!!!




JULAFTON!!! Jag blev så glad för min pappa sa att han tyckte jag var jättefin i min röda omlottklänning, och han brukar inte bara ge komplimanger så där.
Oa och Sussie kom från Stockholm över dagen. Vi åt julmat, såg Karl Bertil Jonsson och öppnade massor av paket!


På juldagen åkte jag inte till Malung och festade för första gången eftersom jag förra året svor på att absolut inte åka dit i år. Lite tråkigt kändes det och det var svårt att säga till alla kompisar att jag inte kunde komma, men jag sa som det var och de förstod att jag var tvungen att vara hemma och se Prison break. ;)
Jag, mamma, pappa och hundarna tog en tur på sjön i det fina vädret.

CATRIN *** EMMA ***** KLARA **** MARIKA




På annandagen var det dags för rendez-vous med mina bakfylla vänner i Malung. Jag hade bokat tid för bowling och det var mäkta populärt..:)
Efter bowlingen åkte vi hem till Malin och träffade Mia och Elin och åt tacogratäng. Vi pratade om Miss Galanten-tävlingen, Galanten själv och konkurrenterna Eva och badhusmadrassen så vi alla grät av skratt.

Veckan fram till nyår var mysig och lugn. Kalle kom, vi spelade spel, åkte skridskor och myste.. Fotade lite hur vi har det i Kättbo.

Mina julisar..:)

Gose-Billy sov i min säng.





NYÅRSAFTON! Byn hade ordnat skridskoåkning på sjön på kvällen. De hade gjort en bana av marschaller och det var så fint! Svårt att få med på foto men ni får använda fantasin..:)
Jag, mamma, pappa, Kalle och Karin åt middag hemma hos oss och efter det gick jag och Kalle till Marie och Ellinor för att parta vidare.
Mamma, pappa och Kalle hade alla nyårskläder som de fått av mig i julklapp och de var så fina..
:)


Resten av dagarna gjorde vi inte så mycket. Åt middag hos Karin, tittade på gamla filmer sen pappa och Karin var små och så snöade det!

Haha, Ebba har en rolig mun!

Det var min jul, jättemysig på alla sätt men för lite snö.

Nu ska jag gå och leka med Kalle.

Ja visst ja, höll på att glömma! Mina nyårslöften:

  • Klippa håret. Ska ske helgen den 20-21 januari.
  • Gå med i viktklubben och gå ner 10 kg. helst lite mer. Start på måndag.
  • Hemligt projekt som förhoppningsvis blir av i veckan. ;)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Åh så mysigtoch juligt du har haft det! Hoppas på att få hälsa på i Kättbo igen, i sommar kanske? Och råttan, sicken dum en på bilden! :) Duu vi kan väl åka skridskor när jag kommer hem?!! Jaaa, har inte hunnit använda de fina jag fick förra året!

Anonym sa...

OOO! Spännande med håret! :D Kommer med all säkerhet bli skitbra!

Och ni verkar ha det supermysigt, jag är allt lite avis :P

Mayumi sa...

Ni ser ut att ha haft det riktigt mysigt under helgerna :) Lycka till nu med Viktklubben!! Läs många hälsotidningar o böcker så du blir mer inspirerad, det hjälper!

Anonym sa...

Välkommen hem darling! Har saknat dig!

Anonym sa...

vilken mysig jul du har haft! jättekul med så mkt bilder.. =)

Anonym sa...

låter som en bra jul.. hoppas allt funkar bra med vk :) & lycka till, du klarar det nog skit bra :)

Anonym sa...

Du verkar ha haft det jättemysigt och har i alla fall haft lite snö till skillnad från oss.
"hanteringen av odöda" är en jättebra bok, men lite läskig. hoppas vi ses snart. Puss!

Anonym sa...

Vilka häriga bilder :D :D

Och from imorrn kör vi så det ryker :D