tisdag, april 22, 2014

Rensning coming up!

Nu när vi var i sommarstugan tog vi knappt med några leksaker eftersom vi skulle ha mycket att göra och vara ute mycket. En handfull småbilar som var kvar sen förra helgen var väl i princip de leksaker de hade och som de har lekt med dem! Fantasin har varit på topp och lekarna kreativa och de har varit helt uppslukade. När deras farmor passade dem så hade de varit till en leksaksaffär och köpt några fler småbilar från Bärgarns Hejdlösa Historier-filmen och de hade så roligt med dem.

Jag har tänkt länge på att ett överflöd av leksaker är mer negativt än positivt och det här var verkligen ett bevis på det. Så snart jag får tid så ska jag göra en ordentlig rensning på barnens rum och ta bort allt som inte leks med och all småskit som bara ligger och .... ja ligger. Jag känner redan nu hur befriande det kommer vara och sen kan man ju ta fram det gamla och byta ut grejer och det kommer då att vara som nytt. Barn, iallafall våras, vet inte vad de har om de inte ser det, med vissa undantag såklart.

Stolta killar med nya cyklar. Eller Leons är inte ny, bara målad men lika glad är han för det. Fast han vill inte cykla på den.

2 kommentarer:

Charlotta Sofia springer o trimmar sa...

Jag tror att det generellt kan vara stressande för både barn och vuxna med för mycket prylar. Ska göra som du och göra en rensning tror jag :-)

Rund är också en form! sa...

Nu är det evigheter sen barnen fick nya leksaker, men ja, vi skulle också behöva göra en rensning!