fredag, juni 21, 2013

Midsommarafton 2013

Då var midsommar snart över för i år. Midsommarafton är en av mina favorithögtider och vi firar ordentligt och traditionsenligt varje år. Tyvärr fick vi ett hemskt tråkigt besked på förmiddagen som la en dimma över hela dagen. Min morfar gick bort inatt och hittades imorse. Han var 97 år och bodde hemma i sitt hus och hade lagt sig som vanligt igår kväll och somnat in, för gott. Det är ju det bästa sättet att få dö på, att behålla hälsan och få vara hemma och sen lämna in, tyst och stilla. Men det är ju ändå sorgligt och lite chockerande när beskedet kommer.

Men vi fortsatte dagen som planerat även om stämningen inte var på topp och det är jag glad för eftersom barnen fick en fin dag. Efter sillunchen åkte de lövad traktor ner till bystugan där det var majstångsresning, dans och femkamp med fiskedamm. På kvällen grillade vi och åt väldigt gott och väldigt mycket. Just nu känns det som att jag aldrig kommer bli hungrig igen.

Jag glömde lite bort att Leon behövde sova och när jag kom på det så var det för sent så han hade missat traktorturen om jag hade lagt honom. Jag tänkte att han fick vara uppe och ta en tupplur när han inte orkade mer men han kämpade på och var vaken till klockan åtta när han somnade i min famn vid matbordet.

Det var vår midsommarafton, vädret var vackert och jag hade en fin klänning och allt hade varit perfekt om vi inte haft en sorg på våra axlar. Vila i frid morfar, du hade ett långt och gott liv. Vi ses. <3




2 kommentarer:

Jenny Shima sa...

Jag beklagar sorgen.
Det är ändå skönt att ni fick en fin Midsommar.
kram

Amanda, Ida, Erik, Noa & Nina och Magnus sa...

Håller med dig, det är så man önskar. Men synd om er som har saknaden kvar. KRAM