söndag, juni 16, 2013

I Dalarna

Nu ligger jag i en hård gammal 90-säng hemma hos mamma och pappa! Jag är dödstrött efter en lång resa och det är så härligt att vara här.

Vi kom iväg 7.20 imorse, första stoppet blev i Strömsnäsbruk eftersom att Leon kräktes. Stackaren är åksjuk, någon som vet om det finns åksjuketabletter till så små barn?

I Jönköping stannade vi för att äta och då fick jag även köpa Alvedon för jag kände mig så risig. Kan tänkas att jag har en förkylning i kroppen och det var därför den la av igår. (Tack för era kommentarer om loppet förresten, det värmer!! Jag är nöjd med att jag kom runt och att det gick under timmen med tanke på total strejk.)

Precis innan Skövde fick vi stanna igen då Leon kräktes en gång till men då for vi vidare direkt och strax innan vi kom in i Dalarna stannade vi i Värmlands skogar och sträckte lite på benen igen. Sista stoppet trodde jag tills Leon spydde en tredje gång och vi fick stanna i Gävunda, en knapp mil från Kättbo.

Efter 10,5 timmar körde vi in på gårdsplanen där mormor och morfar väntade och både Nemo och Leon kastade sig i deras armar. Vi bjöds på grillat och sen fick Nemo ta en testrunda på en överraskning som väntade på honom:


En cykel! En riktig cykel utan stödhjul och han är faktiskt riktigt duktig. Om han bara har tålamod att öva så kommer han lära sig cykla snart.


Leon får hålla till godo med min gamla trehjuling men han fick ett fotbollsmål istället. Han älskar att sparka boll så det var en perfekt grej till honom.

Nu ska jag sova riktigt gott och hoppas på en solig och fin dag imorgon. Det har faktiskt inte varit så jobbigt att köra idag och barnen är fantastisk duktiga. Inte ett pip säger de på hela resan. Det är ju tack vare dvd-spelarna förstås och de har avverkat åtskilliga filmer idag.

5 kommentarer:

Marie sa...

Välkommen till Dalarna!! :-)
Vi har köpt åksjukearmband på Apoteket till Ellen som hon ska få testa nu när vi ska åka längre. Det fanns inga tabletter för så små sa dom.:-( Hon har också kräkts i bilen ett antal gånger...skitjobbigt... Man tycker så synd om dem att man dör en smutta...

Annika sa...

Hej!
Jag är farmaceut och jobbar på apotek. Visst finns det åksjuketabletter för små barn. Postafen som man köper utan recept kan tas från 1 år, doseringen 1-5 år är 1/4 tablett, den doseringen står inte på förpackningen utan endast i FASS för att man ska få det rekommenderat från BVC eller läkare först. På recept finns också en tablett som heter Lergigan Mite som kan tas från 2 år. Ring BVC eller vårdcentralen och hör, för att vara åksjuk är hemskt, har själv varit åksjuk sen jag var liten.
Hoppas detta var till någon hjälp för er båda två.
Ha en fin sommar!

SofieJ sa...

Tänker, han blir inte mer åksjuk av att se på dvd? Bara en tanke, jag själv klarar inte av att se på film i bilen..

Marie sa...

Men åh!! Underbart!!
Tusen tack Annika här ovan ska genast kolla det!

Amanda, Ida, Erik, Noa & Nina och Magnus sa...

jag minns en kommentar du fick av ngn när du väntade Leon. En kommentar som gjorde dig ledsen och förbannad. KOLLA NU! Vilka fina pojkar du har, ni har! Du är utan tvekan lyckligt lottad ....KRAM