måndag, juni 10, 2013

Det gick bra!

Så gulligt att olika människor hört av sig om hur det gått med Nemos ben! Både här, på Instagram och via sms.

Imorse var benet mindre svullet men Nemo hade konstiga prickar runt ögonen, det såg ut som spruckna blodkärl ungefär, så vi fick en tid på Nova Kliniken. Först fick vi träffa en sköterska men hon ville en läkare skulle titta på det. Han att det inte var någon fara, att det var en inflammation på grund av bettet och ingen infektion. Nemo är kanske känslig mot bett och reagerar lite mer. Prickarna runt ögonen trodde han inte hade något samband och vi fick gå hem med en sten mindre i bröstet.

På söndag åker vi till Dalarna och där finns betydligt mer mygg plus bromsar och om Nemo reagerar så pass mycket på myggbett så vet vi ju inte hur han reagerar på bromsbett, eller ett getingstick. Så jag ska köpa med lite olika grejer jag fått tips om som ska lindra; hydrokortison, Treo att blöta upp och lägga på bettet, Clarityn för klåda och lite bandage. Eftersom Nemo reagerar väldigt på plåster måste man ju göra värsta omslaget för att han inte ska röra bett och sår.

Idag när jag hämtade honom på förskolan var två myggbett blodiga och det ena såret efter cykelolyckan i fredags. Vet inte om han kliat på det eller om de gått sönder under lek men vi får hålla koll och hålla rent ordentligt.



1 kommentar:

Jenny Shima sa...

Vad skönt att Nemo mår bättre. Min lillebror fick hemska reaktioner efter myggbett när han var liten men när han blev getingstucken så blev det inte så farligt. Det behöver med andra ord inte bli värre men det är ju alltid bra att ha diverse salvor och annat med om det skulle bli en reaktion.
kram