onsdag, april 10, 2013

Besöket hos barnpsykologen

I måndags var vi ju hos en barnpsykolog på Barnhälsan i Lund. Jag var lite nervös innan besöket men kvinnan som tog emot oss var väldigt varm och go så det gick snabbt över. Vi fick berätta om Leon, hur han är, vad han gör, hur han beter sig och hur det känns för oss. Och till min stora lättnad tyckte hon inte alls att han var "onormal" men förstod att vi var frustrerade och trötta. Hon gav oss tips på hur vi ska bemöta Leon i olika situationer och att vi ska försöka att inte bli arga på honom. Det försöker man ju alltid, att inte bli arg, men på slutet har det varit nära till det hela tiden. Men det känns lättare att hålla lugnet nu faktiskt och vi har sagt att enda gången vi ska bli arga är när han slåss och sånt. Vi beskrev hur vi agerade i olika situationer och det var skönt att höra att vi gjorde mycket rätt. På slutet sa hon att efter att ha träffat oss och betraktar Leon så var hon inre det minsta orolig för honom och bara det är en stor lättnad. Vi ska nu använda oss av hennes tips och så ska vi komma tillbaka och prata lite mer.

Jag är jätteglad för att vi gick dit och att det gick så bra. Det hade ju känts lite jobbigt om hon typ sagt att han verkade ha en kombination av ADHD, aspergers och schizofreni.. Men nej, Leon är en helt vanligt liten kille med mycket frustration, stort behov av närhet samtidigt som han är väldigt mån om sin integritet. Världens bästa lille plutt. <3



4 kommentarer:

Emma sa...

Roligt att du vill berätta om besöket och skönt att allt gick bra.

Ulrika sa...

Skönt att allt gick bra!

Jenny Shima sa...

Vad skönt att det gick bra och ni fick en bekräftelse på att ni gör rätt. Men det visste vi ju redan.
kram

Elin sa...

Skruttunge! Det är inte så lätt att vara liten och inte kunna göra sig förstådd... Och det är inte så enkelt att vara förälder och inte förstå sitt barn heller! Bra att det kändes bra att prata om det, det gör ju så otroligt mycket bara att sätta ord på det och förklara för någon annan!