SCONES
ca 20 stycken
1 liter vetemjöl
1 matsked bakpulver
2 kryddmått salt
150 gram smör
1 deciliter socker
1 ägg
2 deciliter mjölk
Sätt ugnen på 225 grader. Mät upp mjölk, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela fettet i mjölet med en kniv eller fingertopparna till en smulig massa, eller använd en matberedare. Tillsätt sockret och ägget blandat med mjölken. Arbeta ihop till en deg, späd med några droppar mjölk om det behövs. Gör bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter. Låt svalna på galler. Servera med smör, marmelad, ost och färskost.
Försvinnande goda...
2 kommentarer:
Vad gott, ska ska testa att göra dem till helgen:)1
Tack!
Kanske till helgfrukost.
❤Elin
Skicka en kommentar