fredag, mars 22, 2013

Barnpsykolog

Vi har ju haft det lite jobbigt med Leon, framför allt under hans första år och det är många gånger jag ringt BVC och bett dem att hitta något "fel" på honom. Det är ju inte så att jag vill att han ska vara sjuk eller ha ont någonstans men det är lättare att hantera ett barn som bara skriker om man vet orsaken till det. Vår bvc-sköterska har tyckt att jag ska ringa till en barnpsykolog för att prata, bara för att få en bekräftelse på att vi gör rätt. jag har dock dragit mig för det eftersom jag inte vill vara till besvär och tycker inte våra problem är tillräckligt stora. Men efter ett besök på bvc innan jul så skickade vår sköterska en remiss till barnpsyk och nästa vecka har vi fått en tid.

Leon har blivit "bättre" och lättare att handskas med även om han har sina sidor och nu börjar jag tveka om besöket. Jag är jätterädd för att vi ska sitta där och känna oss som dåliga föräldrar som inte är lyhörda nog och inte kan ta hand om vårt barn ordentligt. Jag är rädd för att de ska tycka att vi tar upp deras värdefulla tid med våra småsaker när det finns de med riktiga problem. Jag är rädd för att de ska anse att man inte borde skaffa barn om man inte kan hantera att de är lite"jobbiga".

Nemo har ju varit ett väldigt enkelt barn och med honom var det ju ingen konst. Han började prata extremt tidigt och det gick att kommunicera och förstå honom. Vid Leons ålder pratade han två- och treordsmeningar och han har alltid varit allmänt lugn och inte jättetrotsig.

Jag är rädd att det ska verka som att vi inte kan ta hand om ett barn bara för att det inte är ett "enkelt" barn. Jag har funderat på olika diagnoser men det tror jag inte att Leon har. Han kräver mycket helt enkelt, har inget tålamod och mycket frustration inom sig. Men han har ju som sagt blivit bättre så frågan är om vi ska avboka tiden eller gå dit för att få lite stöd i hur det har varit.


Fina fina Leon. Du har det nog inte heller så lätt alltid.

6 kommentarer:

Elin sa...

Försök att inte tänka att du tar upp deras tid - jag tror det är jättebra att ni går dit och pratar! Vi har ju också haft det jobbigt bland annat med sömnen, och jag har inte haft en tanke på att gå och prata men det skulle vi kanske gjort... Det är som du säger skönt att prata om det som varit om inte annat...

Louise sa...

Jag håller med Elin. Och de där tankarna du har om att ta upp någons tid och att du skulle vara en dålig förälder samt kanske gör en höna av en fjäder osv.
Leon är ditt barn. Klart som fan att han om någon förtjänar att uppmärksammas och pratas om ifall han nu har en frustration. Och det är självklart att du oroar dig över honom, du är ju hans mamma. Så tuffa på dig bruden, kasta fram självförtroendet och be inte om ursäkt till någon. Allra helst inte dig själv när du bara tänker på dina barns bästa. Är något fel samt att det kan komma upp i dagen på ett tidigt stadium, så kan det ju knappast vara sämre för Leon själv.?
Och tillsist. Du och Kalle verkar vara två superhjältar till päron <3 :)

Anonym sa...

Tycker absolut ni ska gå dit! Ni tar inte upp deras tid i onödan, det är istället ett par timmar ni investerar för att se om det finns någonting som ni kan få hjälp med för att underlätta för Leon och er själva. Tycker det visar på hur mycket ni bryr er om honom och vill att han ska ha det bra! Bara för att man blir föräldrar betyder det inte att man är förberedda och har en manual för alla tänkbara situationer, jag tänker att det är därför som vi har byggt upp ett samhälle med sådana skyddsfunktioner. Lycka till nu! /Sanna

Jenny Shima sa...

Det kan nog vara bra både för er och Leons skull att ni pratar med någon. De är ju där för att hjälpa till.
Du är definitivt ingen dålig förälder som söker hjälp tvärtom. Det finns nog många som borde söka hjälp men det som inte gör det. Du är en fin och omtänksam person och dina barn har världens finaste föräldrar.
kram

Anna sa...

http://en.wikipedia.org/wiki/Indigo_children

Jag tror det kan vara skönt att prata med någon. Försök att inte ta det så himla allvarligt att ni ska dit liksom, utan se det som lite tid att stöta och blöta. Du är fullt kompetent och alla kan vbehöva nån lika kompetent att snacka med ibland. Huvudet högt och inget kuvande under suktoritet bara, utan se det som att du träffar en jämlik och att ni kan se om ni kan komma fram till något bra gemensamt.

Är det ett litet indigobarn du har månne? ;) Jag var ett själv...
Chrystal children är betydligt lättare men Indigo behövs i allra högsta grad. Jag gillar tanken på att "felställa" eller "diagnostisera" genom dessa begrepp eftersom de bättre förstår själen. Alla passar inte i fållan och så ska det fan inte heller vara. Vissa är här för att förändra världen och då behöver den ibland ställas upp och ner!

Stor kram!

Anonym sa...

Gå dit ! Ni har rätt till det. det kommer att hjälpa er att prata med nån som verkligen kan om saken.
Dålig samvete tror jag inte att det gå att slippa som förälder, tyvärr...
Man gör vad man kan och lite till och ibland känns det ändå att man inte gör tillräckligt mycket eller tillräckligt bra för sina barn.
Du är en underbar människa, själv klar att du har blivit en super bra mamma. Var inte rädd.
Jättekram.