lördag, mars 30, 2013

LAXCHEESECAKE

400 g kavring
75 g smör
400 g lax (i receptet stod det varmrökt men jag använde kallrökt.)
1 dl hackad gräslök
600 g cream cheese
2 gelatinblad
2 dl crème fraiche
5 hårdkokta ägg, hackade
salt & peppar
rom till garnering


Kantskär brödet och skär i bitar. Mixa det i matberedare. Smält smöret och blanda ner i brödmixet. Tryck ut botten i en springform. Mixa lax, gräslök och osten slätt. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca fem minuter. Krama ur och smält dem på svag värme i en kastrull. Tillsätt lite av laxsmeten i gelatinet och blanda sedan ner gelatinblandingen i resten av laxsmeten medan mixern går. Rör ner crème fraiche och vänd ner de hackade äggen. Smaka av med salt och peppar. Fördela fyllningen i formen och låt stå kallt ett par timmar. Skär loss runt kanterna och garnera med rom.




2 kommentarer:

Maja sa...

OMNOMNONNOM!

Jenny Shima sa...

Den verkar jättegod:). Tack för receptet:).