onsdag, februari 27, 2013

Katt-ryck


Hörrni kattmänniskor! Nu lär ni hjälpa mig. Tjabo får ibland ett "ryck" och ska bita och klora sig fast i ens hand eller arm. Ofta på kvällen när han är på lite bushumör. Jag blir rädd när han gör så och nyss när han började klora efter mig så satt jag blickstilla och vi glodde på varandra och jag kunde riktigt se vad han tänkte. Åh din korkade människa, du har ingen aning om vad jag tänker eller hur jag fungerar. Jag är totalt oberäknelig och jag äger dig nu.

Ibland när han är busig på kvällen vågar jag knappt gå förbi honom för att jag är rädd att han ska ta mina fötter. Är det så här att ha en katt? Att de styr och ställer och tittar hånfullt på en?



7 kommentarer:

Emma sa...

Haha, ja just så är det. Sov alltid med ett öga öppet...

schmut sa...

Den vill leka. Är nog en ungkatt och de brukar ha kvällsryck när de blir helt speedade. Köp eller gör ett katträd så att han kan underhålla sig lite medan ni sover

Magdalena sa...

Han är busig och vill stimuleras lite. Brukar han oprovocerat hoppa på din arm? Eller råkar du klia honom på magen? Det brukar många katter inte gilla nämligen.

Kanske vill han ha uppmärksamhet`? Katter är så roliga & personliga.

Kämpa på! :-)

Jenny Shima sa...

Han vill busa precis som de andra skriver. Klösträd är en väldigt bra investering även om han säkert klöser ute. Det finns mängde av bollar man kan köpa till katter, våra gillade taggiga, det är mjuka taggar. Stora studsbollar från automater funkar också.

Unknown sa...

Animal planet har jättebra kattprogram och de som hundar behöver stimulans. Så köp hem lite leksaker, bollar med pinglor typ. Sen en klösbräda innan han hittar soffan att klösa på.

Anna sa...

Haha! Ahw <3 Han är busig :)Är han kastrerad? Om inte så kan det vara en bra idé, de blir mindre bossiga då. Men de kan busa sådär ändå. Det är bara att försöka att inte bli rädd, nonchalera om du inte vill bli busad med bara. Han kommer inte göra dig illa, och han kommer inte röra barnen (de har per automatik stor respekt för barn). Är i det närmaste säker och har stor erfarenhet från buskatter.. se det som att han tycker om dig och att han ser dig som sin kamrat :) Dock är det också så att alla djur kan kommunicera. Om du skickar ut en tanke "nu kommer han hoppa på mig" så laddas energin med den tanken och han kommer sannolikt göra det. Det är så jag försöker förklara för folk som tror de inte kan prata med djur, men det kan vi alla. De är oerhört lyhörda! Det är betydligt svårare att lära sig kontrollera de där impuls-tankarna som djuren "läser". I ditt fall gäller nog mest att inte tänka "tänk-om"-tankar. Kram!

Jöns Marie sa...

Haha, så är katter, de är verkligen sina egna och väldigt överlägsna. Det är en av sakerna jag älskar med katter...