fredag, februari 08, 2013

Känslosamt

Nemo är en liten känslomänniska och blir ledsen när det är sorgligt på film. Det började i somras när han fick filmen Hitta Nemo och blev ledsen när han såg den. Det blev så tydligt för honom eftersom Nemo blev av med sin pappa och det gjorde honom så ledsen. Förra helgen blev han jätteledsen när Buzz Lightyear i Toy Story saknade sin pappa och ikväll när vi sett Modig så började han gråta. Han kunde inte riktigt förklara vad som gjort honom ledsen men det var ju sorgligt men lyckligt på slutet och det är ju stora känslor att ta in för en liten kille.

Tänk vilken utveckling man får vara med om med barn, och vilket ansvar man har. Jag hoppas att jag kan få mina barn att våga vara känslosamma och inte skämmas för att visa det. Det är viktigt att släppa ut det ledsna.


Och inte bara det ledsna, det glada och lyckliga också.

1 kommentar:

Jöns Marie sa...

Jag brukar också tänka på vilket ansvar man har som förälder inför sitt barn. Mitt hopp är ju att vi ska kunna vägleda, bekräfta och älska vårt barn så att hon blir en trygg individ som trivs med sig själv och är medveten om sina känslor och tankar!