tisdag, mars 09, 2010

Igår och i förrgår har jag lagt Nemo i sängen, släckt alla lampor och pussat honom godnatt för att sen lämna rummet. Och han har somnat, hel av sig själv. Jag hoppas det kommer hålla i sig och fortsätta så för det är underbart skönt och han är så duktig.

Vi har inte alls tvingat fram några rutiner vilket känns jättebra. Tiden har fått gå och så har man märkt lite allt eftersom hur fler och fler rutiner tar plats. Visst ändras det lite då och då, speciellt om man lägger till eller tar bort någon mat, men det är bara att hänga på.

Det känns som att Nemo har blivit en väldigt trygg bebis och det är det som känns viktigast. Att han är nöjd och glad och känner sig trygg. Nu hoppas jag bara att rutinerna vid dagssovningen blir bättre. Han är jättesvår att somna på dagen helt plötsligt. Ska bara pilla på allt och greja. När man tror han somnat och går ut ur rummet och vänder sig för att stänga dörren ser man ettt litet huvud kika upp ur sängen. Och inte kan man lämna honom som på kvällen, nej då ligger han bara och snackar. Men det blir nog bättre när vi köpt mörkt, tjockt tyg att hänga för fönstrena när han ska sova på dagen. Nu är det nog alldeles för ljust.

Badankan

1 kommentar:

Lundström sa...

Skönt att ni har en trygg liten prins, så himla söt han är.
Båda mina tjejer har vid 8 månaders ålder börjat knöla på nättrena, och sova på dagen när det finns så mycket kul att se och göra det går ju inte.
Så de har sovit i vagnen på dagarna!
Händer så massa i deras små huvuden, och e bearbetar så mycket av det som händer på dagen...
En balansgång av sin egen intution och rutiner!
Kram Maria