måndag, mars 29, 2010

Det finns två saker som jag verkligen älskar med att bo i Skåne.

1. Det är för långt för att inskränkta Malungsbor ska vilja flytta hit. Alla som flyttar från Malung flyttar till Karlstad, Oslo, Göteborg eller Stockholm. De kan nämligen inte bosätta sig längre bort än att det går att åka hem över en helg och supa ihop med sina loser-kompisar som inte ens kan förmå sig att ta sig någonstans. Så, här nere i Skåne är det en frizon från Malungsfolk. Vi är väl ett par-tre stycken som vågat oss hit ner av ungefär samma anledningar.

2. Våren. När man läser att det snöar och är minusgrader i resten av landet och man själv går och svettas med solbrillor så njuter man lite extra.

4 kommentarer:

Mikael sa...

Av samma anledning som du älskar att bo här så hatar jag det! Inte det där med våren, det är fan asbra! Men när jag flyttade till skåne i januari 2001 så var jag ensam här. Men Malmö har blivit någon slags tillflyktsort för loosers från västervik. Alla har fan flyttat hit och det suger! Så nu vill jag flytta utomlands och försöker lobba den iden för Ninni.

Jenny Shima sa...

Det finns ju en hel del utflyttade personer från Blekinge och har ganska nära hem om man nu skulle känna för att åka hem vilket jag i allafall känner för väldigt sällan. Ju närmare tåget kom Lund igår desto mer lugn och tillfreds kände jag mig även om helgen var helt ok.

Den tidiga våren är nog en av anledningarna till att jag aldrig skulle vilja bo i Göteborg eller Stockholm.

äppelblomman sa...

Jag kunde inte sagt det bättre. Visst är de skönt att slippa Malung!! Här neråt slipper vi dom;-)
OP våren är snart här!!!!
Kram K

Linnéa sa...

Mikael: ja det blir väl så att folk flyttar till den närmsta storstaden. vart utomlands vill du flytta då?

Jenny: ja jag är glad att mina föräldrar har flyttat från Malung så jag slipper vara där om jag inte absolut måste.

Karro: ja verkligen,Malung är inget paradis direkt!