onsdag, mars 31, 2010

Igår hälsade vi ju på Maggi och Ola, två stolta nyblivna föräldrar. Lilla Alba var så underbart söt och så liten så liten. Hoin vägde 100 gram mer och var 1 centimeter längre än Nemo när han föddes men ändå känns det sjukt overkligt att han varit så pytteliten. Det var så härligt att hålla en liten bebis igen och jag vill ha massa bebisar nu! Kalle säger att jag bara får en till med honom så jag får leta vidare efter nåt bra pappamaterial sen. Kanske ett snyggt latino.



Marika kom igår kväll och idag har hon lekt med Nemo medan jag har städat och tvättat en massa. Vi gjorde pannkakor till lunch och Nemo åt ett par små bitar men desto mera grädde, som han älskar. Det kanske syns? Han har börjat krångla lite med maten sen jag så smått introducerat ett till lagat mål varje dag vilket man ska börja med när de är åtta månader. Innan har han ätit hur bra som helst men nu är det inte alls lika intressant, fast han älskat maten förut. Någon som har ett bra tips? Ska jag ge honom mindre portioner? Hur sent kan han äta egentligen? Nu får han välling vid 7, gröt vid 10, mat vid 13, mellanmål, mat vid 17 och välling vid 19.30. Det är ju mat hela tiden om man ska följa det som rekommenderas. Hur gör ni som har gått igenom detta?

Nu ska jag börja med middagen så jag hinner äta en stund innan träningen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mina barn har fått smaka på vår mat ganska tidigt, fast mosat, så du kan ju ge honom den mat ni äter mosat när ni äter middag, så får han smaka, gör ju inget om han inte äter, får välling senare så han sover gott på natten. Inte konstigt de de inte äter mycket mat i början det är ju helt nytt! Inte fixera så mycket vid jusst det så det blir en grej, så tänker jag iaf.
Lycka till
Kram M

Linnéa sa...

tack för tipset, låter väldigt bra så det ska jag prova! :)

Mary sa...

Så här ser Coopers matschema ut (beroende på när han är hungrig):

Runt 7.00 Boppe
10.00 eller 11.00 Frukost - Oftast fruktpuree eller mannagrynsgröt med kanel eller en nypa kakao.
13.00 eller 14.00 Boppe
16.00 eller 17.00 Mellanmål, barnmatsburk av något slag, han älskar sötpotatis med kanel.
20.00 eller 21.00 Middag, bestående av vad vi än äter uppmosat. (Vi äter sen middag här eftersom Dennis jobbar sent).
Runt 23.00 Utpumpad mjölk blandat med rice cereal (vet inte vad det är på svenska).

Ibland får han barnkex mellan målen eller ostbågar som han älskar. Och juice är något han kan dricka i mängder.

Vill han inte äta något av det som serveras så slipper han. Boppe funkar ju det också, eller välling som du ger.. Det är ju dom två som gäller under första året. Allt annat i matväg är ju träning inför framtiden.. :D