söndag, juli 05, 2009

Vecka 37



Om barnet skulle födas nu räknas det som fullgånget. Barnet är moget och väl förberett för livet utanför livmodern. De flesta barn ligger med huvudet i bäckenet, 4 procent ligger med stjärten före. Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså. Från och med den här veckan är inte ditt barn för tidigt född. Det mesta av lanugohåret är borta. Lungorna har mognat. Barnet sväljer fostervatten och kissar, vilket är en viktig del i balansen av mängden fostervatten.

Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare.

7 kommentarer:

MiaMaria sa...

Nu e det inte lång tid kvar!! Och fin e du i din stora mage!! Men jag antar att du, precis som jag längtar efter att få föda snart så man slipper de vattenfyllda elefanfötterna =)

Maja sa...

Vad vacker du är! Önskar att jag kommer vara lika fin om jag skaffar barn nån gång :)

Jag lär dock bli typ skit fet (en sådan där du, Va Oj är du gravid.. ehhrm de syns minnsan inte öhh. för att man är så tjock.) Nåja, ska bli spännande att få höra hur du tycker livet som mamma blir sen.. om du får tid att blogga dvs ;)

Soya ★ sa...

Hej finaste du!
Bilder och ett inlägg kommer alles strax.
Kram

Vadå? sa...

Så galet vacker du är! :O :)

Mirja sa...

hihi, så himla vackert, det bara strålar om dig :)

jeanette sa...

å fina magen! :D snart gäller de
ha en fin dag!
kram

Anonym sa...

hej linnéa! anso här. har följt din graviditet men var dålig på att kommentera. men det är så spännande att se hur magen växer, och snart har ni en alldeles liten nemo. det är helt fantastiskt! :)

jo, förutom att gratta tänkte jag höra lite om den utbildningen du gick. om du har adress till hemsida med telefonnummer och annan info. sen undrar jag lite hur du har upplevt utbildningen och om det var som du väntade dig när du väl kom ut i arbetslivet. vet du om det finns måna arbetsplatser för människor med denna utbildningen i malml/lund med omnejd? är körkort ett krav?

min comhem-mail ligger nere så du kan väl vara snäll och maila mig på min finfina hotmail: sledenmensnygg@hotmail.com

förlåt om du är trött och inte har så mycket energi men jag hoppas att du kan hjälpa mig. annars kan du kanske ge mig mailen till någon som gått utbildningen med dig så kan jag ställa frågor till honom/henne?

tack snälla för din tid. ta hand om dig. stora styrkekramar och välsigne dig och kalle som snart kommer att få uppleva den största kärleken av alla! :) kram /AnSo