måndag, juli 20, 2009

Jag är så sjukt trött idag. Men jag får skylla mig själv. Jag har ju haft järnbrist hela graviditeten men slarvat med mina tabletter och barnmorskan har sagt till mig gång på gång att ta dem. Eftersom jag är rh-negativ kollar de mitt blod lite oftare och i torsdags var mina värden så dåliga så barnmorskan tog ett extra prov och i fredags ringde hon och sa att mina värden är så låga att jag kanske måste åka till Lund och få järn intravenöst. Hon hade mailat en läkare som skulle ta det beslutet och sen ringa mig denna veckan.

I helgen har jag ätit blodpudding och tagit mina tabletter varje dag och jag ska verkligen skärpa mig. Jag hoppas jag slipper åka in och få järn men det visar väl sig, vore ju bra så man fick lite ork ändå.

Min mamma hade lika dåliga värden när hon väntade mig och läkarna undrade hur hon ens orkade vara uppe så det verkar ju vara ärftligt.

Det blir väl blodpudding till middag idag, igen!

5 kommentarer:

Lina sa...

Jag har också förr haft låga och dåliga järn- och blodvärden. Det har dock blivit bättre de senaste 5 åren så nu brukar mina resultat vara bra. MEn jag vet så väl hur det är med järnbrist... orkeslös hela tiden

Mirijam sa...

Jag är också rh-negativ men har aldrig fattat riktigt vad det betyder.

Ät mycket järn nu din slarvmaja!

MiaMaria sa...

Kiwi och spenat ska vara kanon. Och så ska man äta mycket c-vitamin samtidigt som järn för då tar kroppen upp järnet lite bättre. Hoppas att du mår bättre snart och att du slipper farbro doktorn!!

Evelina sa...

Urk! Hoppas verkligen att mina värden inte sjunker så lågt att jag måste äta nått så otroligt äckligt...
Ska man behöva påminna dig varje dag för att du ska ta dina tabletter... kalle kanske kan sätta på dig ett få halsband och skicka lite stötar så du tar dem ;)
Puss!

Anonym sa...

Du ska äta mycket nötkött för kroppen tar upp det järnet bättre än det från grönsaker och frukt. Det rådet fick jag av min barnmorska. Som någon annan skrev så är det bra att få i sig mycket C-vitaminer med då kroppen tar upp järnet bättre.
Kram Mamma Rönnerfors