torsdag, oktober 16, 2008

Vägen som går utanför vårt hus i Veberöd är en 30-väg. Den är smal och man har inte så bra syn ut från gården när man ska köra ut med bilen. Det bor jättemånga katter på vår gata och en hel del barn men trots detta så är det många som inte håller hastigheten. En del kör inte ens i 50 km i timmen utan bränner på i 70 på vår lilla väg. Våra grannars söta lilla kattunge blev ihjälkörd samma dag som Musse dog och de som bor mittemot oss har fått typ fem katter dödade på 10 år av folk som kört på dem.

På grund av detta så sitter det många skyltar längs vägen där det står att man ska hålla hastigheten eftersom det finns många katter på vägen. Men tyvärr får inte skyltarna stå kvar. Nästan varje morgon ligger de på marken i olika delar, och varje kväll sätts de upp igen av de stackarna som fått sina katter ihjälkörda.

Förra veckan såg jag vilka ligister som förstörde skyltarna. Ett gäng småungar, säkert högst 10 år sparkade ner skylten, slet av stoplarna och kastade allt åt olika håll. Hade jag hunnit hade jag sprungit ut men de hann iväg, och tyvärr såg jag dem genom ett av våra färgade fönster som är lite "bubbliga" så jag kunde inte riktigt se vilka de var. Dock tror jag att jag har en aning vilka ett par av dem var iallafall och nu har jag lite olika planer för hur jag ska ta itu med ungjävlarna.
  • Ta dem på bar gärning och ta fast den minsta av ungarna och plåga honom lite för att skrämma dem allihop.
  • Skriva ett brev och lägga i föräldrarnas brevlådor där det står något i stil med: Om inte era ungar sluta förstöra skyltarna så kommer jag inte hålla hastigheten när jag ser dem utan gå in för att träffa.
  • Hota allihop genom att säga: Om ni inte slutar förstöra skyltarna så kommer jag sparka in era ansikten så era mammor börjar gråta när de får se er.
  • Jag har köpt jultidningar av vilka jag tror är tre av killarna, så jag väntar tills de kommer och överlämnar det jag köpt. Då låser jag in dem och skrämmer skiten ur dem.
  • Spöa skiten ur dem.

Jag tror detta var alla mina alternativ jag funderat ut. Kalle tycker att man inte kan göra så men jag vet inte jag.. Tycker det är rätt bra konsekvenser och jag tror det kan lära dem något. Det är väl inget drastiskt och överdrivet? Jag har ju verkligen tänkt på det här och det känns som att det kan fungera.

PS. Barnen svär sjukt mycket när de är ute och leker och de har tjuvknackat på vår dörr en gång! DS.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Åtminstone alternativet med brevet till förälrarna tyckte jag var superbra! :) Ungar är helt &¤%#@ otroliga ibland, och många verkar helt enkelt fortsätta vara det för att ingen utmanar dem. Minsta lilla sak man säger till dem så slutar de nästan direkt och ber om ursäkt. Enligt min erfarnenhet i alla fall.. Lycka till med snorungespaningen!

Anonym sa...

Jag tycker du ska genomföra alla alternativen! De behöver uppenbarligen lära sig en läxa, eller tre.

Mayumi sa...

Fy fan, jag fick tårar i ögonen när jag läste om kattungen.
Fick jag tag på dom ungjävlarna skulle jag tända på alla cylindrar. Man undrar ju för fan vad föräldrarna lär dom egentligen.....usch, när jag e så upprörd nu att jag inte bör skriva mer om vad jag känner.......PÅ DOM BARA!!!!

Anonym sa...

Brev till föräldrarna tycker jag låter kanon! Det kommer funka om föräldrarna nu bryr sig om vad deras kids gör. Säg att de förstör andras egendom och fråga om föräldrarna verkligen vill stå till svars för detta (vilket de får eftersom det är barn det handlar om) och kräv att ungarna ska göra om och sätta upp exakt varenda skylt som de tagit sönder och kastat bort.

Har de bra föräldrar som tar deras vandalisering på allvar så tar de tag i det. Annars kanske tidningarna är intresserade av storyn om 10åriga vandaler som förstör andras egendom utan att föräldrarna gör nåt åt det för att hindra det...

Anonym sa...

Jag tror mest på det sista alternativet. moahaahaahaa!!!

Anonym sa...

näst sista ska det vara, det var ondast.....

M sa...

Vem är det som kör för fort? Är det barnen eller vuxna som skiter i om det finns skyltar eller inte?

Vadå? sa...

Dagens småglin är ju helt bortom räddning.. Gött inlägg, jag tycker för övrigt att du borde låsa in dem och jaga dem lite runt i ert hus då de kommer med era grejer ;)