fredag, oktober 24, 2008

Nu ger jag upp. Det är inte alls roligt längre och alla försök till förändring ger ingenting. Jag pratar om Kalles oförmåga att ta reda på sin skit. Så nu ger jag upp, det är samma visa varje gång jag kommer hem så nu ska jag ge ett förslag till honom som jag hoppas han tar och skärper till sig.

Jag städar det mesta här hemma, lagar all mat, planerar all mat, skriver inköpslistor, handlar maten, tvättar, viker tvätt, bäddar rent, byter handdukar, plockar, fixar, donar osv osv. Jag tjatar på Kalle att han ska hjälpa mig och bli mer självgående men inget händer (nästan) så nu ska jag erbjuda honom följande:

Jag sköter allt det här utan att klaga, han behöver bara lägga sina skitiga kläder i en korg och så ligger de rena på sängen sen, han kan komma hem till en god middag och jag ska servera den med ett leende, han kan krypa ner i en renbäddad säng utan att själv behöva bädda den och han behöver bara skriva sina önskemål på en handlingslista så fixar jag det.

Det jag vill ha i utbyte är att:

Kalle ska torka av diskbänken när han spillt och diskat och inte lämna kaffe som får torka in och som jag sen får slita för att få bort. Kalle ska tömma soporna om påsen är full och inte bara lägga kaffefiltret med gammal sump högst upp på berget så allt ramlar ut på golvet när jag sen ska tömma soporna. Kalle ska ta bort alla tobakssmulor när han rullat cigg. Kalle ska direkt lägga gamla batterier i den gamla-batterier-påsen under diskbänken, inte bara låta dem ligga på köksbordet. Detta gäller även glödlampr och annat som man direkt bör slänga. och inte bara ligga. Kalle ska inte göra saker halvdant. Om man diskar så diskar man allt, man lämnar inte alla tékulor eller någon kastrull. Kalle ska växa upp och sluta vara så slarvig, hans ka inte lämna smörkniven och osthyveln i kylskåpet, och han ska återförsluta påsen till sina korvar eller vad det nu kan vara så det inte ligger och blir äckligt i kylen. Och om Kalle tar det sista av någonting så får han gärna slänga förpackningen. Jag vill även att Kalle kontinuerligt plockar upp efter sig i sovrummet så det inte behöver se ut som ett bombnedslag hela tiden.

Okej, nu kanske det låter som väldigt mycket saker men det är bara småskit som man gör i samband med att man tex tagit en macka eller ska gå och duscha. Jag vill att Kalle ska hålla efter så kan jag sköta de stora sakerna som inte behöver bli så stora om man just HÅLLER EFTER.

Kalle kommer bli skitsur och säga att jag bara klagar när jag tar upp det här med honom (igen) men vad ska jag göra???

TIPS???

Och jag är inte en sån som kan låta allt vara för jag mår psykiskt dåligt om det är skitigt och stökigt. Jag kräver inte ett kliniskt rent hus, jag vill bara att jag ska kunna må bra och att om någon kommer på spontanbesök så ska man kunna ta emot dem utan att panik-plocka undan och ursäkta att diskbänken ser äcklig och gul ut av kaffefläckar.

Om man har spillt torkar man upp. Om kläderna är smutsiga lägger man dem i tvättkorgen. om man diskar så diskar man allt. Är det bara jag som förstår logiken här????????

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag förstår den till 100%, och jag har samma problem om än i ganska mycket mindre utsträckning. Pontus är inte lika hemsk som Kalle (verkar vara), men det är ändå jag som gör det mesta av vardags-keep-upen här hemma. Och det blir ännu svårare för mig att klaga eftersom jag jobbar 85% och nätter, vilket innebär att jag är hemma mycket i veckorna och han jobbar vanliga kontorstider... Det är svårt, det där..

Elin sa...

Jag tycker att han enbart ska vara tacksam för att du gör allt det du faktiskt gör. Det är ett arbete så gott som något, om än obetalt. Om det funkar med honom - låt honom testa att göra allt du gör i en vecka eller så. Sen kanske han förstår att det som krävs av honom är en fis i rymden...

Mirijam sa...

Ha ha ha!
Tobe skulle DÖDA mig om jag skrev sådana inlägg på min blogg. Å andra sidan är det ju han som är den ordningssamma av oss så det hade jag aldrig behövt.

Vi har fått nya fönster i lägenheten, superfint är det!
Erbjudandet om kaffe står kvar om du har vägarna förbi stan och vill komma och hälsa på.

Anonym sa...

eh, baby! You are doing toooo much. Men som du vet så förstår jag precis. så bena om du läser detta..... gå och plocka upp efter dig ;)