tisdag, oktober 28, 2014

Tråkiga besked

Idag hade vi en telefontid med en läkare från barnmedicin för att få svar på proverna som togs när Nemo gjorde en gastroskopi för ett tag sen. Tyvärr visade det sig att han har celiaki och vi måste lägga om hans kost. Det känns verkligen skittråkigt men jag försöker intala mig att vi får göra det bästa av situationen och att det är hundra gånger bättre än att han skulle ha fått diabetes (det var i diabetesstudien Nemo är med i som det upptäcktes). 

Eftersom Nemo inte har några symptom i dagsläget behöver vi inte ändra något nu på en gång utan först träffa en dietist om 2-3 veckor. Om någon läsare har bra tips och sånt som underlättar i vardagen om man är glutenintolerant så dela gärna med er. Tar gärna emot länkar till hemsidor och recept och annat som kan vara bra för oss att läsa.

Bara en sån sak som att gå och fika och Nemo inte kan välja en kanelbulle som han älskar känns väldigt tråkigt.

5 kommentarer:

Märta sa...

Nu behöver ni ju inte bli hardcore lchfare men det finns många roliga lchf-recept som alla med glutenintolerans kan äta. Det finns ju himla bra substitut nuförtiden så misströsta ej, se det som en chans till inspo till lite ny rolig mat. Skönt också att det hittades innan ert barn fick besvär av det. Även om det såklart är trist.

lina cronier sa...

Jag är ju gluten och har varit det sen jag var tre. Fikan var det som min mamma också sa var det svåraste. Att inte kunna välja vad som. Mitt tips är att låta honom "sörja" det han mister om han behöver det. Att stötta och hjälpa om så än det "bara" är wn kanelbulle det handlar om. Det blir ju en stor förändring i vissa fall och knappt någon i andra.

glädjen över beskedet är ju att han får fortsätta vara frisk och detta utan medicin :) det finns bra utbud nu för tiden och mycket glutenfria recept att köra på.

Han kommer reda det men i början kan det klart bli småknöligt. Vanor är ju vad de är och ikke-egenvalda förändringar är ju alltid de svåraste

Anonym sa...

Jag förstår dina tankar, det blir ju lite "meckigare".
Men samtidigt, man vänjer sig nog rätt så fort. Jag har tyvärr ingen erfarenhet av glutenintolerans, men hoppas du får många bra tips.

Kram M

äppelblomman sa...

Nej va trist... Men jag är helt säker på att detta kommer ni att fixa galant och efter bara några veckor så kommer Nemo själv att lära sig VAD han inte får och vad han får äta! Ungar är smart och duktiga! Jag vet att ni kommer att fixa detta, men förstår dej. Ni kommer ju att få lägga om hela er kost...
Kramar till er<3

Linnéa sa...

Tack för alla fina ord, det värmer otroligt mycket ska ni veta!!! <3