tisdag, oktober 28, 2014

Känslor

Det jag kommer skriva nu kommer säkert många tycka är löjligt, fånigt och ett riktigt jävla lyxproblem. Jag inser det själv och känner mig lite dum för att jag ska skriva det men just nu känner jag så här.

Jag känner mig ledsen. Jag vet att glutenintolerans inte är något farligt, Nemo kommer ha ett fullgott och friskt liv och bara äta lite annorlunda mat än andra. Ingen stor grej alls. Jag säger till mig själv att jag är glad att det inte är diabetes, eller något ännu värre.. Men jag känner ändå en sorg, jag känner mig ledsen för att Nemo kommer att fråntas saker som han tycker mycket om. Och det är här det känns fånigt och pinsamt, men jag är ledsen för att han inte kan äta till exempel Nuggets på McDonalds som han älskar. JAG HÖR VAD NI TÄNKER. Jävla lyxproblem. Att grina över pizza, nuggets och kanelbullar när folk svälter i världen och det inte ens är bra mat, absolut inget vi behöver. Men Nemo är ett barn, hur förklarar vi? Hur ska vi få honom att förstå? Han får ju inte ont i magen så det "händer" ju liksom inte något. Det är inte så att vi äter skräpmat och bullar i tid och otid heller, inte alls ofta, men det är ju det. De där små guldkornen, mysstunderna som Nemo tycker så mycket om. Äh nu känns det ännu fånigare än när tankarna bara snurrade i mitt huvud.. Allt löser sig, allt blir bra, allt och lite till finns och Nemo kommer inte behöva sakna något. Han är bara i en svår ålder. Han vet ju vad han går miste om, hade han haft detta sen han var bebis eller något år hade han ju inte varit medveten om något annat. 

Bara lite tankar jag behövde få ur mig. Jag kan inte styra känslorna och just nu känner jag så här, hur banalt det än är. Men ibland måste man väl få ha lyxproblem också..

7 kommentarer:

äppelblomman sa...

Vet du, det finns grymt mycket glutenfria varor! En förredetta kollega har det och han säger att det oftast inte är något problem att få tag på saker och resuranger och pizzerior har mer och mer infört glytenfria degar! Det här med gluten har kommit mer och mer och kolla du, jag tror att även Mc Donalds har glutenfri mat!!!
Jag förstår verkligen dina tankar, hade förmodligen känt likadant....

Kram K

Jenny Shima sa...

Det är inte ett dugg konstigt att du är ledsen över Nemos gluteninintolerans. Precis som Äppelblomman skrev så finns det mängder av glutenfria produkter. Just nu är det nästan lite trendigt att äta glutenfritt även om man inte är känslig, inte för det är någon större tröst.Det blir kanske lite svårt att vänja sig i början men det finns ju värre saker. Jag hade också blivit jätteledsen om Oliver hade drabbats så jag förstår dig.
Kram

Charlotta Sofia springer o trimmar sa...

Du är absolut inte konstig eller fånig. Förstår att du är ledsen. Det är ju ditt lilla barn <3
Om en ska se något positivt i det hela så är det ju att glutenfritt blir populärare och populärare, utbudet större och större. et dröjer nog inte länge innan det finns glutenfria bullar och nuggets.

Men jag förstår att det är jobbigt.

Stor kram

Mirijam sa...

Äsch, jag tycker inte alls att det är konstigt att det känns jobbigt. Det handlar ju också om att han 1) inte märker av det (om han fått ont i magen så hade han ju fattat att det var dåligt för honom) och 2) han är för liten för att fatta på riktigt.

Och som du skriver, nu ska han börja ta ansvar för massa grejer med sin kost när ni inte är med, det är ju inte så kul som förälder att tänka på.

Och som de andra skriver, det är ju en ganska "enkel" sjukdom i dagens kolhydratsrädda sammhälle, det finns ju mängder av glutenfria alternativ i stort sett överallt!

Det kommer nog kännas bättre för er alla om bara några dagar när ni hunnit smälta det hela lite.

Linnéa sa...

Vad fina ni är, TACK!!! Det betyder mer än ni tror att ni skriver. <3

Eller nåt sånt sa...

Åh! Skulle känt EXAKT likadant! <3

Josefine sa...

Min dotter fick sin glutendiagnos för sju år sedan, och det slår oss båda ibland att det är lite sorgligt att hon inte kan äta vad hon vill. Men oftast går det bra och det är inte längre någonting som vi tänker på i vardagen. Nu är det ju lite skillnad för oss, då hon dels var 2 år vid diagnos och dels att hon reagerar kraftigt när hon får i sig fel mat. Men det kommer nya produkter hela tiden! Vi bor i Blekinge och vi har minst sju pizzerior som säljer glutenfria pizzerior bara i vår stad. Macdonalds och Max har glutenfria bröd till hamburgarna men ännu inte glutenfria nuggets. (Finns dock glutenfria nuggets att köpa i mataffären) Vårt lekland har ibland både glutenfria pannkakor och nuggets. Det finns alltså hopp �� Icas egna glutenfria sortiment av pasta mm är ett annat tips!