onsdag, februari 01, 2012

Mat-ro? Matro?

Ååhhhh maten blev verkligen supergod! Synd bara att varken jag eller Karin kunde njuta av den eftersom Nemo fick världens bryt och ju mer han skrek desto mer ledsen och förvirrad blev Leon.. Herregud säger jag bara, hur mycket vin är okej att dricka en sån här kväll?? Jag skulle så gärna vilja ha en liten paus, bara få komma bort och andas, sova och hämta lite krafter. Jag och Kalle gav ju oss en hotellnatt i julklapp och den skulle verkligen behövas nu. Tyvärr känns det rätt omöjligt för tillfället eftersom Leon är som han är just nu. Men men, snart sover båda två *peppar peppar* och en lugn kväll i soffan kan avnjutas *ta i trä*.


4 kommentarer:

Lina sa...

Jag undrar lite hur du/ni gör med Leon i vanliga fall.. Som jag förstår det sover han i egen säng? Vi har precis börjat träna vår plutt på det. Hon har sovit bredvid mig hela sitt liv.. Jag tror nog vi kan få henne att somna i egen säng men hur gör man när de vaknar på natten? Äter Leon fortfarande på natten? Lägger du honom i hans egen säng sen när han är färdig eller sover han vidare hos er då? Är intressant att veta hur ni gör o kanske få tips o idéer..

Linnéa sa...

Lina: Leon sover hos oss eftersom han bara vaknade och blev jätteledsen när jag la honom där på kvällen men i vår säng har han lite lättare att komma till ro. Han äter på natten men jag vet egentligen inte om det är hunger eller för att han tycker det är tryggt. Då får han äta och så somnar vi om , förhoppningsvis.

Men jag kan berätta hur vi gjorde med Nemo. Han vaknade och jag gick upp och ammade honom och sen la jag tillbaka honom i hans egen säng och där sov han lugnt och skönt. Han var mer självständig och hade inte samma behov att sova hos oss. Så det beror ju på hur bekväm man är, om man pallar gå upp eller om man gör det enkelt och lyfter över och somnar om. Man kan ju prova med att inte ta upp och ge flaska medan de ligger kvar i sängen men det kanske man inte vill om man ammar.

Hoppas du fått lite inspiration, fråga gärna mer om du vill även om jag just nu känner mig som nån som kan och vet nada. :)

Lina sa...

Tack för att du tog dig tid o svarade! :-)

Rebecka är inte alls självständig o har hittills sovit i sjal/på mig varje gång men vi kämpar med att få henne att sova i vagnen nu. Min rygg pallar inte bära henne nu när hon blivit tyngre o jag vill gärna kunna dela mer på ansvaret för henne med hennes pappa.

Ser du samsovningen som ett bekymmer i framtiden eller kommer ni att fortsätta med det? Sömnen är på nåt sätt så viktig att man inte vill trixa med den. Hittar man nåt som funkar fortsätter man nästan till varje pris..

Linnéa sa...

Jag bar ju Leon hela dagarna när han hade ont i magen, det är skitjobbigt!

Jag ser inte samsovningen som ett problem. Visst hade det varit skönt att kunna ligga som man vill och inte nån som gräver mig i munnen på nätterna men om Leon blir trygg av att sova hos oss så får han såklart det . När han kommit igenom den här fasen får vi se hur det går då med egen säng. Nemo sover ju aldrig hos oss och det kan jag sakna ibland för det är ju gosigt och mysigt oxå. :)