onsdag, februari 08, 2012

Jobba in i döden?

Nu vill Reinfeldt att pensionsåldern ska höjas till 75 år, helt jävla sjukt. Själv kan han gå i pension vid 50 och njuta av livets glada dagar medan andra ska jobba in i döden. Alliansen kommer alltid med sånna knäppa grejer som inte gynnar "vanliga" människor. Efter 70 är det många som inte ens kan/borde köra bil, hur ska de komma till jobbet? Färdtjänst? Och lyx de som jobbar med äldre, de jan ju jobba till de är 75 och sen flytta direkt in på hemmet. På radion pratade de om vilka som var för och emot och självklart hade de som var för typ kontorsjobb medan de som hade fysiska arbeten var emot. Såklart. Orka ha ett fysiskt krävande jobb i 50 år. Och det känns ju kanske inte så lönt att man som 60+ utbildar sig vidare för vem vill anställa vid den åldern? Nej lämna jobben vid 65 så att det finns jobb till de unga och låt det vara valfritt om man vill fortsätta.






7 kommentarer:

Ninni sa...

Jag är inte jätteinsatt men när 40 talisterna gått i pension så kommer många arbetsplatser bli underbemannade och vi kommer behöva ta in arbetskraft från andra länder. Så om man själv får välja är det väl fint att man får jobba vidare?
Jag känner många som gladeligen jobbar tills de blir 70 år iaf. Utan jobb blir de ensamma och kommer inte ha råd att bo kvar där de bott i 40 år.

Ninni sa...

Jag förtydligar: det kommer finnas jobb åt de unga också. Och jag är inte rasist och föredrar pensionärer framför invandrare.

Ninni sa...

Jag förtydligar: det kommer finnas jobb åt de unga också. Och jag är inte rasist och föredrar pensionärer framför invandrare.

äppelblomman sa...

Ja fy fan säger jag bara:-( Ska 74 åringar ta hand om 76 åringar som sitter på hemmet då eller? Alltså vart fan är sverige på väg?? De vore kul att se om kontorsgubbarna gjorde det som en annan gjord. Då hade fan varit utslitna efter bara ett år... Gaaa jag är sååååå arg:-((
Kram K

Linnéa sa...

Ninni: jag tycker oxå absolut att man ska få lov att själv välja, men jag tycker inte att det är rätt att höja Åldern. Jag tror det kommer finnas arbetskraft ändå utan att folk ska behöva jobba en bra bit över 70.

Babbi - Bloggdesigner & Fotograf sa...

Håller med det där är heeelt sjuk! Jävla gubbe.

Tack för gratulationen!
Har uppat födelsedags inlägget nu med recept! Kram

Anonym sa...

Pensionsåldern ska inte höjas. Du ska kunna jobba OM DU VILL. Många kommer att chockas över sin slutgiltiga pension. Om man tycker att alternativet är att plocka burkar för att klara sig så visst. Men många kan nog tänka sig att dryga ut sin futtiga pension med att jobba extra, eller att fortsätta vara aktiv i arbetslivet. Helt klart beroende på vilket yrke man har eller väljer. Men det viktiga. Du ska själv kunna bestämma om du vill fortsätta jobba. Hur man kan få detta till att man TVINGAS att jobba till 75 fyller mig med bottenlös fasa över hur korkade folk kan vara.