tisdag, juli 12, 2011

Förlossning

Så här nära inpå förlossningen funderar jag mycket på hur det kommer börja och hur lång tid det kommer ta den här gången.

Kan inte ni berätta lite om era förlossningar? Hur det började, var det stor skillnad första och andra gången och annat som kan vara kul att veta?



4 kommentarer:

Lina sa...

hahahhaah.... jadu, jag trodde ju att jag hade druckit för mycket mjölk och behövde bajsa hela natten typ. Tyckte det var så konstigt att det inte gav med sig utan blev värre. Fattade inte att det var värkar.

Närjag på morgonen småblödde ringde vi förlossningen och var oroliga för att något var fel. Väl inne så var jag öppen 6-7cm och en timme senare var han ute.

Vi fattade inget eftersom han trots allt var 4 veckor tidig. Så jag hann aldrig speeda upp mig vilket gjorde att allt gick väldigt bra :)

Fick en sfinkterruptur och fick sys både här och där men har inga som helst men av det :)

Längtar till nästa förlossning men kommer nog då förstå det snabbare än jag gjorde första gången :)

Marie sa...

Skillnaden denna gången var att jag hade "förvärkar" några gånger i timmen i nästan ett dygn innan! När det väl drog igång sedan så tog det inte länge förrän hon var ute. =) Vi fick egentligen inte åka in eftersom jag hade ca 15 min. mellan varje värk. Men eftersom jag kände att det var nära och vi hade 16 mil till förlossningen så tog vi beslutet att åka in och det var tur, för väl där, tog jag lustgas direkt för att klara de starka värkarna...
Första gången kände jag typ inget förrän slemproppen gick, det kom molnande värkar och vi åkte direkt till förlossningen(7 mil.) då kämpade jag i 8 timmar...men det kändes som 8 minuter...;-)
Fastän det gick mycket snabbare andra gången så var jag mer med på vad som hände och upplevde att det gick såååå sakta!

Det kommer att gå lysande för en så stark tjej som dig!! Kram Marie

äppelblomman sa...

Första var utdraget i över 2 dygn. Men med andra så gick det på bara knappt 6 timmar från första värken! Vaknade efter klockan 12 på natten och 5:40 föddes Alfred. Tror att det kan gå lättare o smidigare att föda de andra barnet!!
Kram K

Anonym sa...

jag har ju bara fött ett barn, så personligen kan jag ju inte uttala mig om skillnaden andra gången, men som barnmorska kan jag ju i alla fall konstatera att det i stort sett alla fall går snabbare andra gången. men det visste du säkert :) spännande att det närmar sig, önskar stort lycka till med allt :)