tisdag, juni 15, 2010

Jag har letat efter en tunnare tröja/kofta till Nemo som han kan ha när det är soligt som skyddar huden men allt jag hittat har varit tjocka luvtröjor eller velourtröjor. Och hittar man något som skulle kunna funka så är det inte så neutralt, jag vill gärna att tröjan ska funka till allt och inte ha någon färg eller mönster som inte passar ihop med vissa kläder.

Så igår kväll sydde jag en enkel kofta i ett tunt, vitt tyg och satte tryckknappar fram. Den blev jättebra men Nemo har inte provat den än men jag tror den ska passa. Den blir perfekt att ha varma dagar när armarna behöver skyddas från solen, men enkel att ta av när han ska sova i vagnen eller inte behöver ha den på.

Jag ritade mönstret själv och tyget köpte jag för ett tag sen på Stoff och Stil. Det kostade inte alls mycket, jag köpte en halvmeter och jag tror jag betalade typ 39 kronor för det och jag har en bit kvar som räcker till något annat. Billigt och unikt, just the way I like it!

2,5 timmar tog det att rita mönstret, klippa ur alla delar, nåla, sy ihop, krångla lite med maskinen, sy på knappar och Made by my mommy-märket.

7 kommentarer:

Magdalena sa...

Gud vilken fin kofta. Du är så duktig, gumman! Puss

MiaMaria sa...

Va duktig du är!!

Mirja sa...

wow vilken söt :) grymt imponerad!

Jenny Shima sa...

Vad duktig du är :). Det är jättesvårt att hitta något som är tunt, neutralt och långärmar. Än så länge har det ju inte varit jättevarmt så Oliver har kunnat ha sin svarta Barbapappaluvtröja. När det blir varmare tror jag att långärmade bodies funkar.

äppelblomman sa...

Va fin! Önskade jag oxå kunde vara lika duktig och sy!
Du är så duktig!!

evelina sa...

vad duktig du är - nu blev jag oxå sugen på att sy nått. har tusen projekt i huvut men ingen tid.

Linnéa sa...

maggi: tack min vän! att du ville att jag skulle sy en till alba är en STOR komplimang då jag vet hur petig du är. :) PUSS

Ninni: Tack. :)

Mirja: tack så mycket. :)

Jenny: ja långärmade bodies funkar absolut men jag ville ha nåt som är lätt att ta av och på så han kan ha linne eller kortärmat under.

karro: jag blev lite förvånad själva faktiskt, den blev bättre än väntat. :) tack!

eve: tack min vän, vi måste ses snart, det var alledles för länge sen nu!!