söndag, juni 06, 2010

Det är så härligt med de solstrålar vi får men jag tycker det är svårt att veta hur man ska klä sin bebis. Jag tänkte att solskyddsfaktor fixade allt men sen fick jag höra att det skulle man inte använda på barn under ett år eftersom deras hud är för känslig. Självklart fattar jag att man inte ska ha barnen i stark sol men när man är ute och går till exempel så ligger ju solen på och ett ben kanske inte kan skyddas helt. Känns ju sådär att klä på Nemo långbyxor och långtröja när det är väldigt varmt. Nu har jag haft shorts och långärmad tröja på honom, och solhatt såklart.

Hur gör ni andra med era barn under ett år? Heltäckande kläder? Håller ni er alltid alltid alltid i skuggan? Använder ni solskyddsfaktor ändå? HELP ME!

4 kommentarer:

LolitaRegina sa...

Shit, jag hade inte läst/hört det där om solkräm, så jag har haft det på Smilla nu den sista veckan. Annars har jag försökt att hon har haft antingen en långärmad body och trekvartsbyxor, eller en kortärmad body och en tunn kofta över. Och solhatt då.. även om hon hatar den :P
Försöker hålla henne i skuggan så mycket som möjligt, svårt i kombo med att jag är jordens soldyrkare.. ;)

Jenny Shima sa...

Jag kör långärmade bodies och tunnare långbyxor, strumpor och solhatt. Det går inte att undvika solen helt men lite sol är nog inte farligt.

äppelblomman sa...

Fast att jag har 3 barn så kommer jag inte ihåg... Han är ju snart 1 år så jag tror inte det har någon betydelse att du smörjer honom... Men använd du lite skyddande kläder och solhatt!! I skuggan går det ju inte att vara hela tiden...
Kram K

Mirja sa...

jag smörjer alltid in silas i solkräm vid soliga dagar. För det går ju som sagt inte att skydda dom mot solen hela tiden. Jag tycker man inte ska noja sig så mkt för det, värre om de skulle bränna sig.