söndag, juni 13, 2010

Jag har gått och stört mig som fan på en sak som hände efter bröllopet förra lördagen. Efter vigseln var jag kvar och fotade brudföljet och deras närmaste familjer och de sista som är kvar innan jag ska fota Marie och Richard är bland andra Rickards bror och hans tjej. Jättetrevliga på alla sätt och vis men när jag stod och pillade med kameran så pekade Rickard på min rygg och frågade om det var suspension-ärr jag hade. Jag svarade att det var det och då undrade Rickards brors tjej vad det var och Rickard förklarade att det är när man hänger i krokar yada yada yada. Och då utbrister tjejen:

- Fy vad äckligt!

Jag sa inget och tänkte inte på det precis då för vi hade så mycket anat att göra men nu i efterhand så stör jag mig som fan på det. Vad ger henne rätten att häva ur sig att det är äckligt? Att det är läskigt eller fråga om det inte gör helvetes ont är helt okej, men hon säger ju faktiskt att det jag gör är äckligt. Jag tycker inte det är okej. Hade jag frågat henne vad hon tyckte så visst, då hade jag fått ta svaret men att bara häva ur sig en sån sak tycker jag är rätt så efterblivet faktiskt. Bara för att suspension är ovanligt och inte passar alla så ger inte det folk rätt att säga nedsättande saker.

Och det är inte första gången någon spontant säger hur äckligt de tycker det är. Nej nej, det har hänt massor med gånger fastän JAG aldrig frågar vad folk tycker. Och jag har aldrig sagt ifrån. Varför? Jag vet inte, kanske är jag dum eller snäll eller bara väldigt puckad men detta var sista gången jag inte sa något. Nästa gång ska jag fråga vad de själva har för hobbies och pysslar med på fritiden. Och då kanske de svarar att de spelar golf eller schack och då ska jag svara:

- Åh fy fan så jäääävla tråkigt, hur i helvete kan man lägga ner tid och pengar på sån skit?

Visst, jag fattar att suspension kan tyckas märkligt i andras ögon och folk får tycka det är hur äckligt som helst och att man är dum i huvudet som gör det men så länge jag inte frågar så kan folk hålla det för sig själva.


Har man inget vettigt eller respektfullt att säga kan man hålla käften

8 kommentarer:

äppelblomman sa...

Jag tycker bara att det ser läskigt ut.
Jag förstår dej precis i hur "vissa" bara kan få spy ur sig och säga såna saker. Jag förstår din irritation.!!
Skönt att få blogga av sig då!
Kram K

Jenny Shima sa...

Det är ju din ensak vad du vill göra med din kropp. Folk som häver ur sig elakheter ska du inte bry dig om.
Kram

Dessi sa...

Jag skulle bli helt ställd och säkert inte säga någonting heller. Men man borde ju svara tillbaka!

Lundström sa...

Ja Onödigt sagt, förstår att du blir arg/irriterad/frustrerad.
Att repektera varandras olikheter har många svårt för.
Kan du inte blogga om varför du gör de där, det ser så ont ut, nyfiken, vad ger det dig?
Kan man "bara" göra det eller ska man förbereda sig på något vis?
Grym blogg du har.
Kram M

LolitaRegina sa...

Klart du har helt rätt! Nästa gång säger du ifrån!

anso sa...

visst, det ÄR en väldigt ovanlig sak att göra, men fok borde verkligen tänka liiite innan dom öppnar käften..ditt exempel med golfen var klockren! :D jag råkar ofta låta käften glappa innan jag tänker efter, tyvärr, men då ber jag fan om ursäkt och förklarar att det är handligen (eller vad det nu är) som jag ogillar och reagerar starkt emot, och INTE människan..såg föresten kalle idag när han stod & jobbade...kändes som att se en kändis nästan :)

Marie sa...

Fruktansvärt irriterande att endel inte kan knipa igen bara...!
Jag förstår kanske inte heller hur man kan göra suspension men det är väl din ensak, eller hur?! Jag håller på med scrapbooking tex, skulle du säga till mig att -Fy va äckligt! skulle jag också bli ledsen för du vet ju inte varför jag gör det eller hur?!
Hon kunde väl ha frågat om det istället. Man får inte säga att något är äckligt...håller på och lär min son det...han är fyra år...glömde någon uppfostra henne?
Gillar din blogg!

Linnéa sa...

karro: ja det är verkligen skönt att blogga av sig, plus att man får en massa härlig respons och pepp!!

Jenny: nej jag bryr mig inte egentligen, men just denna gången blev jag så irriterad varför folk tycker det är ok att säga så. puckon.

dessi: ja man blir ju ställd eftersom man själv aldrig skulle säga så.

marre: självklart kan jag blogga om det, har nog gjort det innan men det tåls att göra igen. :) tack för din pepp. :)

Lolitaregina: ja nu jävlar är det slut på att vara "snäll"!

anso: bara man kan vara människa nog att be om ursäkt så gör det inget om man råkar säga för mycket ibland. :) haha jag ska säga det till kalle, då blir han nog stolt!

marie: precis, man får repektera att alla har olika intressen och försöka tänka sig in i att i grund och botten pysslar man ju med sina hobbies av ungefär samma anledningar. det är bra att man försöker uppfostra sina barn till att inte bli så fräcka! det ska jag med vara noga med. jag hittade din blogg igår, du hade sytt så fina saker. :)