fredag, juni 11, 2010

Är ni rädda för att ge ut ert kortnummer när ni gör kortbetalningar på Internet? Jag har aldrig varit det och har aldrig haft en tanke på att man skulle bli blåst heller. Jag är alldeles för naiv för det. Jag har sålt massor med saker på Tradera och när folk ska betala grejerna har jag mailat ut mitt kortnummer utan att tveka. Jag vet inte hur vanligt det är att man får sitt konto tömt för att man gjort en internetbetalning eller handlat med kort i en affär.

Jag hade en period för några år sen när jag samlade på Living Dead Dolls och då köpte jag dem på Ebay för att hitta ovanliga dockor till bra priser. Då betalade jag via Payson och det kändes väldigt tryggt att kunna skicka pengar online på det sättet och inte hålla på att sätta in pengar på olika konton runt om i världen. Det är ett betalsystem som fungerar väldigt bra och vad jag har förstått kan man använda det själv när man ska ta emot pengar också?

Nu har jag inte handlat på Ebay på flera år och jag har inte använt Tradera på jättelänge heller. Det är alldeles för lätt att bli beroende och fastna i budgivningar och bli lite ha-galen och buda hem saker man ville ha från början för att de var så billiga. Inte lika kul när man inser att man vunnit en skitgrej för mycket mer än man tycker den var värd.

Inga kommentarer: