måndag, december 31, 2007

Sista dagen på året och det känns lite sjukt faktiskt. Tyckte 2007 nyss började.
Året har gått så otroligt fort och jag tror det är för att jag har gjort så mycket och utvecklats något enormt! Definitivt mitt bästa år av personlig utveckling.
Höjdpunkterna från 2007 har definitivt varit:

- Karnevalen i maj
- Fysisk förändring
- Husköpet
- Födelsedagen
- Praktiken på Z-gården
- Showen på Malmöfestivalen
- Världens Dans i Eskilstuna
- Bröllopet i Tällberg
- Resan till Oslo

Säkert fler saker som jag inte kommer på nu.
Jag och Kalle har varit med mamma till Mora idag och tittade på antika möbler. Jag hittade en byrå jag ville han men den gillade inte Kalle. Men något vi båda föll för var ett gammalt skåp som man kan sätta upp i ett hörn. Mörkbrunt med kurbitsmålning från 1936. Älskar gamla möbler och att blanda lantligt, exotiskt och gammalt.
Vill ha en kökssoffa också men det lär vi få leta ett tag efter. Något jag absolut inte vill ha är vita möbler och stålsaker. Jag vill ha olika träslag i olika bruna nyanser, helst i massivt trä. Indiska möbler är en favorit. Klart man kan köpa lycka.

Ikväll blir det mys, middag och spel med familjen. Det är äntligen kallt ute, men min islykta har fortfarande inte frusit, jävla skit. De är så fin med granris och allt.
Jag har gjort en tårta som är det lyxigaste jag någonsin bakat. Chokladsockerkaka (typ), med chokladtryffel och en blandning florsocker, grädde och riktiga vaniljfrön. Den har stått i frysen över natten för att gräddblandningen ska frysa och sen tar man fram den en halvtimme innan servering, värmer resterna av tryffeln och ringlar över tårtan och toppar det sen med riven vit choklad. MUMS! Hoppas den blir lika god som den verkar.
Usch vad jag ätit denna julen (igen), det kommer bli ett hårt jobb inför beach-08!


GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLIHOP!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Gott nytt år sötnos! Hoppas ni får en mysig kväll. Massor av kramar!

Anonym sa...

Gott nytt år!

LolitaRegina sa...

japp, nu börjar jobbet inför beach-08! så fort jag blir frisk ska jag bli stammis på mitt träningsställe igen!! :)
ska du börja med vk igen? jag måste få fråga, hur gjorde du för att inte bli helt fixerad vid räknandet av kalorier? det var det som gjorde att jag gav upp vk i våras, jag blev så besatt, och kunde inte tänka på nåt annat.. :/

Linnéa sa...

eve: tack detsamma! kvällen blev jättemysig hoppas er blev lika bra! puss

raur: tack detsamma!

lolitaregin: jag är lite kluven. jag vill börja med vk eftersom jag vet att det fubkar, samtidigt kostar det pengar och ja, jag borde klara det utan.
vissa tyckte jag var besatt av kalorier, själv tycker jag inte jag var besatt men det var ju ett jävla räknande. vissa störde sig nog på att jag tackade nej till saker pga att jag inte hade "råd" med kalorierna men det var mitt sätt att klara det på. hur menar du att du blev besatt?

LolitaRegina sa...

jag menar att jag verkligen inte kunde tänka på något annat än kalorierna, när jag tränade var det bara fokus på hur mycket kalorier jag brände och när jag skulle äta så var det bara räkna, räkna, och väga och räkna ännu mer för att se hur mycket kalorier det var och vad jag kunde tillåta mig att äta och inte.. jag kunde liksom inte fokusera på något annat än dessa kalorier. till slut mådde jag så dåligt att jag lade av.

Linnéa sa...

loilta: jo det blev ju så för mig med, allt skulle planeras och kollas och det är ju rätt tröttsamt. men jag gick ner i vikt och såg och kände förändringarna och det var det som gjorde det värt det. ville jag unna mig nåt såg jag till att planera in motion och dagens mat redan på morgonen. jag låg alltid steget före, planerade lunch och middag och mellanmål hela tiden. man får ju tänka på att det är bara en viss period, inte hela livet man ska räkna.
hur länge höll du på? första veckorna var jag mer besatt, drog jag över tex 3 kalorier blev jag nästan förtvivlad och innan jag kommit in i de och fattade hur allt funkade var det lite jobbigt och jag oroade mig en del och så. men sen släppte det. jag åt den mat jag alltid gör men i rätt mängd och gjorde om recepten litegrann.
sen så var min omgivning ett stort stöd. jag bad kalle att inte handla hem ontyyigt. han åt samma mat som jag hemma och frestade mig inte. jag berättade för alla i klassen och mina vänner och de stöttade mig och var peppande. jag fick mycket feedback från bloggen oxå där jag hela tiden redovisade hur det gick.
funderar du på VK igen? kanske ska göra ett ryck tillsammans?

Anonym sa...

jippi... osloresan var verkligen kul! underbart med halvspontana saker. Fler sånna tack! =) Saknar dig vännen. Ses om 1 vecka. Vill inte alltid bara träffa dig i skolan utan även "privat" haha. Det får vi styra upp. Kram