söndag, oktober 07, 2007

Snart läggdags...

Idag har jag och mamma varit till Rättvik på marknad. Har aldrig varit där förut men det var verkligen värt att åka dit. En jättestor marknad med massor av fina saker. En hel del skit förstås men mycket hantverk och nödvändiga gorgeous things.
Jag köpte en jättefin indianponcho i vinrött med huva, en ullmössa till Kalle, ett skrin och brända mandlar. Mamma köpte en sop med fin målning som jag ska ha på friggeboden och sopa på verandan efter mina smutsiga gäster, munkar och lite andra småsaker som hon blev pålurad. Direkt en kvinna i ett stånd frågade: Men hej, ska jag ta och göra rent dina glasögon åt dig, och min mamma svarade: Jaaaa, så visste jag att allt hopp var ute och hon skulle gå därifrån med den där rengöringsgrejen vad den än kostade. Och visst fick jag rätt.

Jag blev även lurad av en kärringjävel att äta skinka! Jag och mamma skulle köpa varsin pizzaslice men de hade slut på vegetariska, så jag frågade om de hade med kyckling och det hade de så jag köpte en slice och började mumsa. Eftersom det var curry och ananas på den så märkte jag inte att det var skinka på förrän efter några tuggor när jag lite misstänksam tittade på min pizza. Jag blev skitsur och gick tillbaks till lurendrejeritanten och kastade pizzan på henne.
Okej då, det gjorde jag väl inte men jag höll fram den och sa att det visst var skinka på den. Då sa hon typ bara jaha och gav mig pengarna tillbaks.
Om hon inte hade vetat att det var skinka på så hade hon ju låtit mer chockad och bett om ursäkt, men kärringen lurade mig med vilja, det är jag säker på. Ska jag sätta upp henne på dödslistan?
Nej det ska jag inte, men om hon lurar mig igen kommer hon hamna där!!!

Nu ska jag lägga mig. Imorgon kommer Elvis och jag ska till Mora och kolla på en jacka i mammas affär och kolla om det finns något annat kul att köpa.
Men innan jag går bjuder jag på en fin bild på min pappa:



Snygg va? Han ser tyvärr inte alltid ut så. Bilden är från i somras när han var med i en pjäs på 400-årsjubileét här i byn.

GODNATT!!!

2 kommentarer:

Mayumi sa...

Åh, jag vill också handla på marknad i Rättvik!!!!!!!!! Kan tyvärr inte komma till Kättbo i helgen, ska jobba som funktionär hela lördagen under Friskis kampanjdag i Rimbo....men kanske till jul eller nyår ;) Hälsa alla!!

Anonym sa...

Trist att bli ilurad skinka... antar att en del inte förstår det faktiskt kan spela roll för en. Verkar som att du i övrigt haft en bra helg iafl :)