måndag, oktober 29, 2007

Magrutor snart kanske?

Nyss hemkommen efter en 3-timmars killerträning. Renata har nog fått för sig att vi ska bli riktigt vältränade för det känns så som jag kan tänka mig det är i den amerikanska armén, typ G.I Jane och sånt man ser på film.
Inte mig emot eftersom jag satsar på snygg kropp till sommaren, men jag behöver lite hjälp av er, mina otroligt kunniga läsare.
Vad är det mest ultimata att äta efter en hård träning? Eftersom jag tränar sent och inte är hemma förrän efter 21 eller 22 så måste det vara enkelt och snabbt. Jag vill bränna fett och fylla på med energi. Just nu äter jag keso med banan, ska försöka hålla mig ifrån kolhydraterna på kvällen. Ge mig massor med tips nu är ni gulliga, tips som gör mig stark och snygg!

Två av eleverna från Z var med på träningen idag och de andra var med och tittade. Självklart sitter de där och pikar mig och tycker jag ska springa snabbare och inte fuska, de lata ungarna.
Det är kul att iallafall två vågar vara med, jag förstår att det känns lite jobbigt och genant så jag är imponerad.

Snart är det äntligen Prison Break, så lovely! Sen måste jag bums i säng eftersom jag ska upp kl 5 (!!!) imorgon.
06.30 ska vi åka från gården till Wittskär eller vad det hette och åka ut med en båt och fiska. Det ska bli jättekul och jag hoppas jag får något för jag älskar fisk. Bara jag slipper ta i den, döda den och ta ur inälvorna. Urk.

Nu ska jag tända en massa mysiga ljus. Var på Ikea och hamstrade idag för 197 kronor. Jag älskar ljus.

PUSS

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jääätteviktigt med kolhydrater efter träning! Helst snabba sådana. Jag har funnit det enklast att ta en "gainer" - en återhämtningsdrink (pulver som blandas med vatten el. mjölk) med allt du behöver i (finns att köpa på hälsokost el. tex på coop på värnhem), direkt efter träningen. Sen måste du förstås äta något också efter en stund, då funkar några grova mackor med keso jättebra.

Linnéa sa...

devildoll: men är det det bästa om man vill bränna fett? det känns inte så bra att äta en massa kolhydrater och bröd så sent på kvällen innan man ska sova av någon anledning..:)

Anonym sa...

Efter hård träning är det viktigt att äta snabba kolhydrater eftersom du tar mycket av kolhydratsdepåerna när du tränar hårt, dvs du förbränner både kolhydrater och fett.

Torbjörn sa...

Alla kolhydrater är inte av ondo :-) Det är viktigt att få i sig snabba kolhydrater efter träningen, för att snabba på återhämtningen. Vill du bränna fett, dvs "deffa", går ner i viktigt, är det helt enkelt så att du måste göra av med mer energi än du stoppar i dig. Jag kör med tonfisk på hårt bröd och banan efter träningen. Gainer funkar också bra.

Linnéa sa...

tack, ni är så snälla med tips!!! kan ingen ge mig mer konkreta tips på vad som är bra som tex det jag fick med tonfisk och hårt bröd. love you!!!

Anonym sa...

Svarar både här o i min blogg :)

Förstår din tveksamhet mot kolhydrater på kvällen, men faktum är du får höjd förbränning under en viss tid efter träning oavett om det är på morgonen eller kvällen. Så att äta kolhydrater sent på kvällen är egentligen ingen fara just av den anledningen. Annars ligger du tömd på energi under natten, och då tar kroppen sin energi från musklerna och det är inte bra.

Kan rekommenderar jag dig att dricka t.ex. en Gainomax som innehåller kolhydrater och proteiner som snabbt tas upp av kroppen direkt efter träningen.

Vill du inte förbränna kolhydrater under ett pass så måste du träna fettförbrännande, dvs lågintensiv träning som promenader eller lätt cykling.

Hoppas du blev lite klokare. Kämpa på! :)

Anonym sa...

Häll i dig en gainer eller en gainomax recovery 5-30 min efter träningen (brukar dricka min i omklädningsrummet). När du sen kommer hem lagar du en rejäl portion med t.ex. pasta och köttfärssås eller vad som passar dig, bara det inte är alltför kolhydratssnålt eftersom en gainomax inte räcker.

Anonym sa...

Jag säger bara proteiner!! Jätteviktigt för att bygga muskler. Ägg är jättebra men även fisk och kyckling. Att bara äta kolhydrater funkar inte enligt mig. /Sussie

Anonym sa...

Kom på en sak til: Kolhydrater är jätteviktiga INNAN träningen, för att du ska orka med. Efter träningen kommer kolhydrater i andra hand. Du måste ge dina muskler näring för att de ska kunna byggas upp=proteiner. /Sussie

Anonym sa...

En banan DIREKT efter träningen är jättebra, den ger snabba kolhydrater. Och det är vad som behövs då. Sedan till middag är det viktigt att äta bra mat (typ lax, keso, makrill, kyckling + grönsaker och en del kolhydrater (behöver inte överdriva mängden dock)) så att kroppen återhämtar sig. Drick massor av vatten också, och strecha ;)